Netflix a cumpărat cel mai scump film din istoria târgului din cadrul Berlinalei

De: Loredana Toma / 08.03.2021, 17:50
Netflix a cumpărat cel mai scump film din istoria târgului din cadrul Berlinalei

Platforma de streaming Netflix a achiziționat viitorul proiect cinematografic al actorului Christian Bale pentru suma de 55 de milioane de dolari, în cadrul evenimentului virtual European Film Market. Acesta este cel mai mare preț care a fost plătit până în prezent la prestigiosul târg organizat în timpul Berlinalei. Prima parte a Festivalulu de film de la Berlin a avut loc între 1 și 5 martie.

Lungmetrajul, intitulat “The Pale Blue Eye”, este un thriller horror cu scenariul și regia semnate de Scott Cooper, o adaptare inspirată de stilul lui Edgar Allen Poe, după romanul omonim lansat în 2003 de scriitorul american  Louis Bayard, potrivit NME.

Bale joacă rolul unui detectiv într-o poveste din 1830

Povestea, care se petrece în 1830, îl prezintă pe Christian Bale în rolul unui detectiv veteran care investighează o crimă împreună cu un asistent, care este chiar Edgar Allen Poe. Este o poveste despre crimă și răzbunare în care un detectiv ieșit la pensie este chemat pentru a investiga, discret, o crimă, cu posibile consecințe dezastruoase pentru poliție.

Pe de altă parte, tot pentru Netflix, regizorul Steven Spielberg, împreună cu frații Matt și Ross Duffer, cei din spatele producției “Stranger Things”, se pregătesc pentru o adaptare după romanul fantastic din 1984 “The Talisman”, al autorului Stephen King. Povestea fantastică este cea a unui băiețel de 12 ani care pleacă într-o călătorie pentru a-și salva mama muribundă. Spielberg deține drepturile asupra acestui proiect de aproape 40 de ani, cumpărându-le cu doi ani înainte ca volumul să fie lansat.

CITEȘTE ȘI: Cele mai bune seriale care revin pe Netflix în 2021 

Netflix pregătește serialul anime “Terminator” 

Netflix va descărca automat filme și seriale pe dispozitive mobile în baza algoritmului

Foto: Profimedia Images