Netflix va descărca automat filme și seriale pe dispozitive mobile în baza algoritmului

De: Alex Manole / 23.02.2021, 16:19
Netflix va descărca automat filme și seriale pe dispozitive mobile în baza algoritmului

Netflix a lansat o nouă facilitate pentru dispozitivele mobile, care constă în descărcarea automată a conținuturilor, filme și seriale, pentru vizionare offline, în funcție de obiceiurile de consum ale utilizatorului. Funcția „Downloads For You” a fost lansată la nivel global luni, pentru utilizatorii de Android și poate în plus să șteargă automat episoadele pe care utilizatorul le-a văzut deja de pe memoria internă a telefonului. Funcția este una opțională, nefiind activată implicit.

Netflix încearcă astfel să ofere recomandări de filme și seriale chiar și celor care nu au o conexiune stabilă la internet. Astfel, utilizatorii care sunt într-o zonă cu internet de slabă calitate sau fără vor putea să vizioneze filme și seriale pe care nu au ales să le descarce manual.

Funcția vine cu limitări, aceleași pe care Netflix le are pentru descărcarea în aplicația pentru mobil, scrie Go4It. Astfel, serviciul nu deține o licență pentru download pentru conținutul găzduit, iar show-urile respective nu vor putea să fie descărcate nici manual, nici automat, chiar dacă algoritmii serviciului recomandă acest conținut.

Noua funcție va fi testată și pe iOS, însă nu a fost confirmată pentru disponibilitate în cadrul aplicației de PC, precum cea din Microsoft Store pentru Windows 10, sau pentru alte platforme precum pentru televizoare inteligente, console de jocuri sau alte dispozitive de acest tip.

CITEȘTE ȘI: NETFLIX: coduri și setări secrete 

Netflix a depășit 200 de milioane de abonați cu plată la nivel global  

Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core  

Netflix a anunțat lista filmelor originale pentru 2021. Cele mai mari staruri își dau întâlnire pe platformă  

Cele mai bune seriale care revin pe Netflix în 2021

Foto: Profimedia Images