Andrew Woolfolk, saxofonistul formaţiei Earth, Wind & Fire, a murit. Muzicianul avea 71 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 28.04.2022, 07:59
Andrew Woolfolk, saxofonistul formaţiei Earth, Wind & Fire, a murit. Muzicianul avea 71 de ani

Andrew Woolfolk, saxofonistul formaţiei americane de muzică funk Earth, Wind &Fire, a murit duminică la vârsta de 71 de ani în urma unei boli despre care nu au fost oferite detalii, a scris liderul grupului, Philip Bailey, pe contul său de Instagram.

„Numele lui este Andrew Paul Woolfolk. L-am pierdut azi, după ce a fost bolnav timp de peste 6 ani. A făcut trecerea la eternitate, de pe acest pământul al muribunzilor la tărâmul celor vii”, scrie Philip Bailey, vocalist al formaţiei Earth, Wind & Fire.

Andrew Woolfolk (născut în Texas, în 1950) a studiat saxofonul împreună cu instrumentistul şi compozitorul de jazz Joe Henderson şi s-a alăturat în 1973 acestei formaţii care fuzionează genuri muzicale diferite ca soul, jazz, funk şi R&B.

În acelaşi an, grupul a lansat albumul „Head to the Sky”, pentru care a obţinut discul de platină, însă recunoaşterea internaţională a venit în 1975, odată cu albumul de studio „That’s the Way of the World”.

Din 1983, Woolfolk a cântat şi s-a implicat în producţiile muzicale ale unor artişti precum Phil Collins, Tracie Spencer sau trupa Level 42, în timpul perioadelor de pauză pe care le-a avut Earth, Wind &Fire.

Formaţia a primit douăzeci de nominalizări la Premiile Grammy, a câștigat şase, a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, Vocal Group Hall of Fame, a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame şi a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Bateristul Foo Fighters, Taylor Hawkins, a murit. Muzicianul avea 50 de ani