Andy Serkis va face un serial despre fondatoarea Muzeului figurilor de ceară Madame Tussauds

De: Ana Obretin / 08.08.2022, 13:32
Andy Serkis va face un serial despre fondatoarea Muzeului figurilor de ceară Madame Tussauds

Actorul Andy Serkis, celebru pentru rolul Gollum din „Lord of the Rings”, va face un serial despre fondatoarea Muzeului figurilor de ceară Madame Tussauds, Marie Tussaud, artistă și antreprenoare franceză.

Seria „Madame!” va fi produsă de Newen Connect, filiala de distribuție a Newen Studios, deținută de Grupul TF1, și Imaginarium Productions, a lui Andy Serkis.

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

O biografie a lui Charlie Watts, regretatul toboșar The Rolling Stones, lansată anul acesta

Actorul britanic, ce este cunoscut și pentru rolul Caeser din franciza „Planeta Maimuțelor”, a creat serialul, pentru care va fi showrunner și regizor.

„Madame!” este prezentat drept povestea nespusă a lui Tussaud, o artistă franceză cunoscută pentru sculpturile ei din ceară. Aceasta și-a perfecționat meșteșugurile în epoca iluminismului și a Revoluției Franceze și a evadat în Anglia în timpul Terorii franceze, fondând acum legendarul ei muzeu al figurilor de ceară la Londra. în 1835.

Serialul va urmări ascensiunea ei din Parisul secolului al XVIII-lea și o va prezenta pe Tussauds ca o „femeie de afaceri pionier, care și-a construit afacerea de la zero”,  pe parcurs sacrificând „relațiile cu aproape toți cei apropiați ei (inclusiv cu propriii copii), dând la schimb dragostea pentru moștenirea ei”, scrie The Hollywood Reporter.

„Aceasta nu este o dramă de epocă simplă, este un film de capă și spadă punk, anarhic, nebun”, a spus Serkis într-o declarație.

„Marie știe foarte clar un lucru – dacă ai de gând să-ți spui propria poveste de viață, fă-o distractivă, chiar dacă trebuie să o inventezi și, orice s-ar întâmpla, elimină fragmentele plictisitoare”, a mai spus acesta.

CITEȘTE ȘI: Lista Neagră: Filme despre Mickey Rourke, Kanye West, Shania Twain, printre cele mai bune scenarii neaprobate în 2021

Foto: Profimedia Images