Lista Neagră: Filme despre Mickey Rourke, Kanye West, Shania Twain, printre cele mai bune scenarii neaprobate în 2021

De: Ana Obretin / 14.12.2021, 10:59
Lista Neagră: Filme despre Mickey Rourke, Kanye West, Shania Twain, printre cele mai bune scenarii neaprobate în 2021

Lista Neagră, un clasament anual al celor mai bune scenarii care nu au fost produse la Hollywood, include anul acesta câteva biografii captivante, proiecte despre crime adevărate și chiar o psihodramă despre Mickey Rourke care apare în emisiunea „The Masked Singer”.

CITEȘTE ȘI: TOP 10: Cele mai bune scenarii de filme ale secolului 21 (VIDEO)

Creată în 2005, de cunoscutul producător de film american Franklin Leonard, Lista Neagră (Black List) este realizată anual în baza unor interviuri cu cei mai buni directori de studiouri de producție și dezvoltare. Aceștia vorbesc despre scenariile care le-au plăcut cel mai mult, dar care încă nu au fost aprobate. Lista este apoi compilată în baza numărului de menționări primite de fiecare proiect.

CITEȘTE ȘI: Topul căutărilor pe Google în România: de la Squid Game la Euro 2020 și Chefi la cuțite

TOP 3: Cele mai bune filme de comedie americane din istorie

Pe primul loc în clasamentul de anul acesta este „Cauliflower”, o dramă intensă a scenaristului Daniel Jackson. „Sub îndrumarea crudă a unui antrenor misterios, un luptător ambițios de liceu se zbate să devină un campion în timp ce se luptă cu o infecție bizară la ureche, care îl face lider în domeniu, dar îi și amenință sănătatea mintală”, se arată în sinopsis. Scenariul a fost menționat de 32 de ori în clasamente.

Printre alte titluri notabile se numără „The Villain”, care expune ascensiunea și decăderea celebrului om de afaceri Martin Shkreli, un antreprenor în industria farmaceutică găsit vinovat de fraudă, produs de Andrew Ferguson. I se alătură „The College Dropout”, de Thomas Aguilar și Michael Ballin, despre încercarea tânărului Kanye West de a realiza primul său album, dar și un film biografic despre cântăreața canadiană Shania Twain, de Jessica Welsh, potrivit Variety.

De menționat este și „The Masked Singer”, de Mike Jones și Nicholas Sherman. În scenariu, actorul nominalizat la Oscar Mickey Rourke „își pierde mințile după ce este forțat să participe la cel mai bine cotat show de televiziune: ‘The Masked Singer’”.

Lista Neagră pe 2021, care cuprinde 73 de scenarii, poate fi consultată AICI.

CITEȘTE ȘI: O dramă indiană a surclasat „Închisoarea îngerilor” și „Nașul” din topul celor mai bine cotate filme pe IMDb

Top actori de la Hollywood cel mai bine plătiți. Cât câștigă Daniel Craig, Dwayne Johnson sau Will Smith

Foto: Profimedia Images