„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Ana Obretin / 18.04.2022, 09:06
„Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore”, pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

Producția Warner Bros. „Animale Fantastice: Secretele lui Dumbledore/ Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore” s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei, cu 43 de milioane de dolari. Filmul cu un buget de 200 de milioane de dolari – a treia parte din franciza spin-off „Harry Potter” a lui J.K. Rowling – a avut încasări semnificativ mai reduse la lansare decât predecesoarele sale. 

Regizat de David Yates, „Secretele lui Dumbledore” îi are în rolurile principale pe Eddie Redmayne, Jude Law, Mads Mikkelsen, Ezra Miller, Dan Fogler, Alison Sudol, William Nadylam, Callum Turner, Jessica Williams și Victoria Yeates.

CITEȘTE ȘI: 10 filme de Paște de vizionat în această perioadă

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

În 2016, „Fantastic Beasts and Where to Find Them” a debutat cu încasări de 74,4 milioane de dolari în box office-ul nord-american. A doua parte, „Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald”, s-a situat sub acesta, cu 62,2 milioane de dolari. Seria „Fantastic Beasts: a fost afectată de întârzieri în producție, dar și de o serie de scandaluri, potrivit The Hollywood Reporter. Ezra Miller, care îl interpretează pe Credence Barebone în toate cele trei filme, a apărut pe prima pagină a ziarelor după ce a părut că a sufocat un fan în afara unui club și, cel mai recent, ar fi hărțuit oameni într-un bar din Hawaii. De asemenea, Rowling și-a exprimat în ultimii ani o serie de părerile antitrans. Nu în ultimul rând, Johnny Depp, care l-a interpretat pe Gellert Grindelwald în a doua parte, a părăsit franciza după ce a fost acuzat de violență domestică de fosta sa soție, Amber Heard. Între timp, Depp a fost înlocuit de Mads Mikkelsen.

Povestea îl are în prim-plan pe Profesorul Albus Dumbledore (Jude Law), care află că puternicul vrăjitor întunecat Gellert Grindelwald (Mads Mikkelsen) comploteză pentru a prelua controlul asupra lumii vrăjitorilor. Neputând să-l oprească singur, el îi încredințează magizoologului Newt Scamander (Eddie Redmayne) responsabilitatea de a conduce o echipă curajoasă de vrăjitori, vrăjitoare și un brutar Încuiat într-o misiune periculoasă, în care se întâlnesc cu animale fantastice vechi și noi și se ciocnesc cu legiunea în creștere de adepți a lui Grindelwald. Dar cu o miză atât de mare, cât timp poate Dumbledore să rămână pe margine?

Vezi trailerul mai jos:

Poziția a doua, în coborâre cu un loc, în box office-ul nord-american este ocupată de „Sonic The Hedgehog 2”

Filmul a avutîncasări de 30 de milioane de dolari de vineri până duminică. În al doilea film, revin în distribuție Jim Carrey, Ben Schwartz și James Marsden, în rolurile Dr. Robotnik, Sonic și, respectiv, Tom Wachowski. Li se vor alătura Colleen O’Shaughnessey (Tails) și Idris Elba (Knuckles). Sonic este pregătit pentru mai multă libertate, şi Tom şi Maddie acceptă să-l lase acasă în timp ce ei pleacă în vacanţă. Însă, imediat după plecarea lor, Dr. Robotnik revine, de data aceasta cu un nou partener, Knuckles, în căutarea unui smarald care are puterea de a construi şi distruge civilizaţii. Sonic face echipă cu propriul acolit, Tails, şi împreună ei pleacă într-o călătorie pentru a găsi smaraldul, înainte ca acesta să ajungă pe mâini greşite.

Podiumul este completat de „Orașul pierdut/ The Lost City”, cu Sandra Bullock și Channing Tatum, care a avut încasări de 6,5 milioane de dolari. Loretta Sage  (Sandra Bullock) este o autoare morocănoasă de vârstă mijlocie care scrie romane de aventuri romantice centrate pe un erou fictiv pe nume Dash McMahon, care este interpretat de modelul de copertă Alan Caprison (Channing Tatum). Editorul ei, Beth, insistă că trebuie să se angajeze într-un turneu de carte cu Alan, într-un efort disperat de a o scuti pe Loretta de izolare.

După un început dezastruos, mai ales datorită popularității lui Alan în rolul personajului său Dash, Loretta este întâmpinată de excentricul miliardar Abigail Fairfax. Fairfax își dă seama că Loretta și-a bazat cărțile pe cercetări istorice reale pe care le-a făcut împreună cu soțul ei arheolog decedat. Fairfax a descoperit un oraș pierdut pe o insulă îndepărtată din Atlantic și este convins că aceasta este locația „Coroanei de foc”, o comoară de neprețuit. Când Loretta refuză să ajute la descifrarea unei hărți antice a comorii, Fairfax, care se teme că locul va fi distrus de un vulcan activ, o răpește pe Loretta și o duce pe insulă.

Topul 10 al filmelor cu cele mai mari încasări în America de Nord este completat de: „Everything Everywhere All at Once”, de Dan Kwan și Daniel Scheinert (6,18 milioane de dolari), „Father Stu”, de Rosalind Ross (5,7 milioane de dolari), „Morbius”, de Daniel Espinosa (4,7 milioane de dolari), „Ambulanța: Salvare contracronometru/ Ambulance”, de Michael Bay (4 milioane de dolari), „Batman/ The Batman”, de Mat Reeves (3,8 milioane de dolari), „K.G.F: Chapter 2”, de Sanjay Dutt, Yash, Srinidhi Shetty (2,87 de milioane de dolari), „Uncharted”, de Ruben Fleischer (1,17 milioane de dolari).

CITEȘTE ȘI: 10 filme preferate ale starurilor favorite de la Hollywood (Video)

Foto: Vertical Entertainment