Animația “Encanto” se menține pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

De: Ana Obretin / 06.12.2021, 08:24
Animația “Encanto” se menține pe primul loc în box office-ul nord-american de weekend

“Encanto”, un film de animație produs de Disney, despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, se menține pe primul loc în box office-ul nord-american, pentru al doilea weekend consecutiv, cu încasări de 12,739 de milioane de dolari.

Tema centrală a noului film de animație “Encanto” este familia. Astfel că pelicula explorează relațiile profunde și complicate din familii, mai ales din cele multi-generaționale. “Encanto” spune povestea tinerei Mirabel Madrigal, o fată din Columbia care trebuie să trăiască zi de zi cu frustrarea de a fi singurul membru al familiei sale care nu posedă puteri magice. Chiar și casa ei este fermecată, dansând în ritmul vieții de zi cu zi.

Pornind de la ideea de a aduce un omagiu tradiției Disney de a reda povești prin muzică, și în “Encanto” se regăsesc opt piese originale compuse de Lin-Manuel Miranda, un adevărat reper în industrie. Miranda spune că ceea ce l-a atras cel mai mult la acest film a fost ideea de bază de la care pleacă, iar asta l-a făcut să compună un anume tip de muzică potrivit cu tematica și care ar putea cuprinde și reda complexitatea și legăturile puternice din cadrul unei familii.

Podiumul de săptămâna trecută a rămas neschimbat. Pe locul al doilea în box office-ul nord-american se află „Ghostbusters: Afterlife”, capitolul următor din universul original „Ghostbusters/Vânătorii de Fantome”, în regia lui Jason Reitman, cu încasări de 10,35 milioane de dolari.

Iar pe locul al treilea se menține “House of Gucci / Casa Gucci”, o poveste captivantă despre ambiție, lăcomie, trădare și crimă, plasată pe fundalul seducător al lumii modei, cu încasări de 6,773 milioane de dolari.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de premiera „Christmas with the Chosen: The Messengers”, cu încasări de 4,1 milioane de dolari, „Eternals” (3,939 milioane de dolari), „Resident Evil: Welcome to Raccoon City” (2,655 milioane de dolari), „Dune” (1,81 milioane de dolari), „Clifford the Big Red Dog” (1,8 milioane de dolari), „King Richard”, cu încasări de 1,205 milioane de dolari, și de „Sword Art Online: Progressive – Aria of a Starless Night” (1,050 milioane de dolari).

Foto: Forum Film

CITEȘTE ȘI: “Encanto”, un film Disney despre puterea interioară a fiecăruia dintre noi, în cinema, de vineri