Animația „Soul”, premiată cu Oscar, este lider în box office-ul românesc de weekend

De: Ana Obretin / 01.06.2021, 09:50
Animația

Animația „Soul”, de Pete Docter și Kemp Powers, s-a situat pe primul loc în box office-ul românesc, în weekendul premierei, cu încasări de 299.818 lei.

„Soul”, premiat cu Oscar pentru cel mai bun lungmetraj animat, îl prezintă pe profesorul de muzică Joe Gardner (voce Jamie Foxx) care visează să devină cântăreț de jazz. Doar că, înainte de a se putea bucura de momentul care să îi deschidă această cale, suferă un accident în urma căruia ajunge într-un spațiu eteric, de tranziție. Aici o întâlnește pe 22 (Tina Fey), un suflet tânăr și naiv, alături de care Joe va da startul unei călătorii ce trebuie să îl readucă în corpul său înainte de a fi prea târziu, potrivit sinopsisului furnizat de Cinemagia.

Veteranii Robert De Niro, Morgan Freeman și Tommy Lee Jones sunt protagoniștii filmului aflat pe locul secund în box office-ul românesc, „O schemă de milioane/ The Comeback Trail”, regizat de George Gallo.

Pelicula a avut încasări de 292.675 lei în primele trei zile de la lansare. Max Barber (De Niro), un producător de film uns cu toate alifiile, are o datorie imensă la temutul mafiot Reggie Fontaine (Freeman), după ce cel mai recent lungmetraj al său este o catastrofă în box office. Acum, miza e chiar viața lui, așa că îi vine în minte o schemă cu care să poată păcăli compania de asigurări și să-și plătească datoria față de mafiot: să-și ucidă actorul principal, și să încaseze banii pe asigurarea lui.

Lansat în cinematografele românești la începutul lunii ianuarie, thrillerul „The Marksman”, de Robert Lorenz, cu Liam Neeson în rolul principal, revine pe podium, pe poziția a treia.

Filmul, care prezintă povestea unui fermier, fost membru al marinei militare, ce ajută un băiat să scape de un cartel de droguri mexican, a avut încasări de 269.791 de lei.

Topul 10 al lungmetrajelor care au generat cele mai mari încasări în cinematografele românești în weekend este completat de „Încă un rând/ Another Round”, de Thomas Vinterberg (83.987 de lei), „Ținutul nomazilor/ Nomadland”, de Chloe Zhao (62.193 lei), „Tenet”, de Christopher Nolan (54.773 lei), „Luca”, de Horațiu Mălăele (52.141 lei), „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, de Radu Jude (42.151 lei), „Poate mai trăiesc și azi”, de Tudor Cristian Jurgiu (15.055 de lei), și de „Trolii descoperă lumea/ Trolls World Tour”, de Walt Dohrn și David Smith (8.877 de lei).

CITEȘTE ȘI: Franciza „Saw” a depășit un pragul de încasări de 1 miliard de dolari la nivel mondial

Avatar” redevine lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după o relansare în China

“Wonder Woman 1984”, record de încasări în pandemie. „Wonder Woman 3”, confirmat

Hugh Grant ar putea juca în noul thriller al lui Guy Ritchie

Box office-ul european a înregistrat o scădere de 70,6% în 2020, din cauza pandemiei

Foto: Profimedia Images