Anne Heche a fost declarată moartă, dar nu a fost deconectată de la aparate, deoarece organele îi vor fi donate

De: Nicoleta Lepădatu / 13.08.2022, 10:05
Anne Heche a fost declarată moartă, dar nu a fost deconectată de la aparate, deoarece organele îi vor fi donate

Actriţa americană Anne Heche a fost declarată moartă după ce a fost grav rănită într-un accident de maşină produs săptămâna trecută în Los Angeles.

Actriţa, în vârstă de 53 de ani, se află în comă la spital de când a suferit un traumatism cerebral grav în urma unei coliziuni violente pe 5 august.

Pierzându-şi toate funcţiile cerebrale, Anne Heche „este moartă din punct de vedere legal în conformitate cu legea californiană”, dar inima ei continuă să bată pentru a menține viabile organele, care vor fi donate, a declarat pentru purtătoarea sa de cuvânt Holly Baird.

„Astăzi am pierdut o lumină strălucitoare, un suflet bun şi vesel, o mamă iubitoare şi o prietenă loială”, au precizat familia şi prietenii actriţei, într-un comunicat.

„Anne ne va lipsi, însă ea există în continuare prin frumoşii ei fii, prin tot ce a făcut în carieră şi prin activismul său. Curajul său de a susţine mereu adevărul, de a-şi spune mesajul de dragoste şi acceptare va avea un impact care va dăinui”, se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii familiei au precizat că, deşi Heche este legal decedată, conform legislaţiei din California, inima sa încă bate, pentru că nu a fost deconectată de la aparate, astfel încât Fundaţia OneLegacy să aibă timp să găsească oameni care au nevoie de organele ei pentru a supravieţui.

Departamentul de Pompieri din Los Angeles a confirmat într-un raport public că mașina ei a intrat, pe 5 august, într-o casă cu două etaje din cartierul Mar Vista, provocând un incendiu. Departamentul de poliție din Los Angeles a confirmat anterior că Heche era investigată pentru conducere sub influența unor substanțe, lovire și fugă de la locul accidentului. Ulterior spitalizării, purtătorul ei de cuvânt a anunțat că aceasta suferise „leziuni pulmonare grave, care necesitau ventilație mecanică, și arsuri care necesitau intervenție chirurgicală”.

Anne Heche, o lungă istorie cu probleme de sănătate mintală

Originară din Ohio, Heche a devenit cunoscută cu un rol în serialul NBC „Another World”, unde a jucat din 1987 până în 1991. A câștigat un premiu Daytime Emmy pentru acest rol. La sfârșitul anilor 1990, a devenit unul dintre cei mai mari actori de la Hollywood, apărând constant pe copertele revistelor și în filme cu buget mare. Ea a jucat împreună cu Johnny Depp în „Donnie Brasco”, din 1997, cu Tommy Lee Jones, în „Volcano”, din 1997, cu Harrison Ford, în filmul din 1998 „Six Days, Seven Nights”, cu Vince Vaughn și Joaquin Phoenix în filmul „Return to Paradise”, din 1998, dar și în „I Know What You Did Last Summer” (1997).

Relația ei cu Ellen DeGeneres, din 1997 până în 2000, i-a sporit faima. În toamna anului 2000, la scurt timp după ce ceele două s-au despărțit, Heche a fost internată în spital după ce a bătut la ușa unui străin într-o zonă rurală de lângă Fresno, California. Autoritățile au spus că ea părea dezorientată și le-a vorbit incoerent oamenilor de acolo. Într-un articol publicat în anul următor, „Call Me Crazy”, Heche a vorbit despre luptele ei de-a lungul vieții cu sănătatea mintală și despre o copilărie plină de abuzuri. 

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Actrița Anne Heche, în stare critică, după un accident rutier

Jason Momoa, implicat într-un accident rutier; cum se simte actorul

Arnold Schwarzenegger, implicat într-un accident rutier grav. Care este starea actorului

 

Tags: