Antena 1 difuzează miniseria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli

De: Ana Obretin / 15.04.2021, 12:36
Antena 1 difuzează miniseria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli

Începând de vineri, săptămânal, de la ora 20.30, Antena 1 va difuza miniseria „Iisus din Nazareth”, o producţie realizatã de Franco Zeffirelli, ce prezintă viaţa, moartea şi învierea lui Iisus din Nazaret, aşa cum sunt ele prezentate în Noul Testament.

Ultima parte a seriei va fi difuzată în Vinerea Mare, de la 20.30.

Realizată la cererea papei Paul al VI-lea şi difuzat pentru prima oară în Duminica Floriilor şi de Paşti în anul 1977, miniseria „Iisus din Nazareth” s-a bucurat de succes, fiind tradusă în numeroase limbi. Scenariul filmului are la bază cele patru evanghelii din Noul Testament şi, în general, redă fidel textul biblic, însă Zeffirelli a făcut şi unele modificări, despre care s-a spus că se bazează pe unele tradiţii extra-biblice, potrivit unui comunicat remis Apropo de Antena 1.

Din distribuţia seriei, o producție Marea Britanie-Italia, fac parte Robert Powell (în rolul lui Iisus), Olivia Hussey (Maria din Nazaret) și Anne Bancroft (Maria Magdalena). Miniseria a primit două nominalizări la premiile Primetime Emmy și șase la trofeele BAFTA.

CITEȘTE ȘI: AntenaPlay lansează “Legende”, cu Dan Negru. Primul episod îl are ca invitat pe Ilie Năstase

Gabriela Cristea prezintă „Mireasa: Urzeala soacrelor” la Antena Stars, din 29 martie

Din culisele „iUmor”, cu Vlad Drăgulin, în fiecare săptămână, la Antena 1

Foto: Antena 1