“Army Of The Dead”, de Zack Snyder – un film imprevizibil, dar cu mesaje sociale diverse

De: Loredana Toma / 12.05.2021, 16:29
“Army Of The Dead”, de Zack Snyder - un film imprevizibil, dar cu mesaje sociale diverse

Army Of The Dead” (“Armata celor morți”) este noua producție semnată de regizorul Zack Snyder și vine după o întârziere de mai bine de un deceniu.

Filmul se anunță a fi unul de orice natură, “dar mai puțin unul previzibil, un proiect care explorează toate temele unui film cu zombi, care aderă la toate normele general cunoscute și îndrăgite care, apoi, să fie încălcate în cel mai imprevizibil mod”, după cum a precizat Snyder, săptămâna trecută, într-o conferință virtuală de promovare a filmului, la care a participat și Apropo.

“Army Of The Dead” va avea lansarea internațională pe 21 mai, pe platforma de streaming Netflix, iar povestea este amplasată într-un Las Vegas închis în urma unui focar de zombi, povestea urmărind o echipă de mercenari care intră în oraș, la propunerea unui director de cazino, pentru a recupera suma de 200 de milioane de dolari dintr-un seif aflat sub bulevardul principal, înainte ca locul să fie bombardat de autorități. Mercenarii au la dispoziție 32 de ore pentru a-și îndeplini misiunea. Având în vedere că este cel mai mare jaf pus la cale vreodată, care implică o cursă contracronometru, un seif cunoscut ca fiind impenetrabil și o hoardă de zombi de tip alfa care se apropie din ce în ce mai mult, un lucru este sigur, anume că supraviețuitorii iau totul.

Filmul este unul în regia lui Snyder, după un scenariu scris tot de el, alături de Shay Hatten și Joby Harold, iar o primă variantă a sa a fost scrisă de cineast cu zece ani în urmă. Distribuția este formată, printre alții, din actorii Dave Bautista, Ella Purnell, Omari Hardwick și Ana de la Reguera.

“Zack Snyder este un regizor care dă ocazia fiecărui actor să-și dovedească talentul” 

Deși filmul s-a lăsat așteptat, actorii au precizat că întreaga echipă s-a completat reciproc, că a existat o interacțiune socială extraordinară și că Snyder a contribuit cel mai mult la faptul că filmările s-au desfășurat într-o atmosferă cu o energie foarte bună.

“Zack era cel mai vesel și mai jovial om de la filmări. El este genul acela de om care zâmbește și râde tot timpul, chiar dacă mai are și o cameră pe umeri, câteodată. Știe exact ce vrea și are, încă de la început, o imagine clară asupra lucrurilor și-ți va da directive exacte pentru ca lucrurile să iasă perfect. Și, deși câteodată nu înțelegi exact de ce face anumite lucruri, rezultatul se dovedește a fi dintre cele mai bune, de aceea, ca actor, simți că este în regulă să ai încredere în viziunea lui. În plus, el are grijă mereu ca fiecare dintre actorii din echipa lui să aibă propriul moment, ceea ce este o dovadă de încredere și profesionalism în noi, ca echipă”, este părerea comună a actorilor din “Army Of The Dead”.

Zack Snyder:“Oamenii sunt mai răi decât zombi”

“Filmul este unul care mi-a adus cea mai mare satisfacție, m-am bucurat de fiecare secundă petrecută pe platoul de filmare, am avut parte și de multe provocări, însă toate au trecut cu bine”, a precizat regizorul, care a mărturisit că sursele de inspirație au fost, printre altele, peliculele “Aliens” –  “Misiune de pedeapsă”, “Creatura” și “Planeta Maimuțelor”.

Totodată, regizorul a menționat că filmul are și câteva mesaje de natură socială, care trag semnale de alarmă, mai ales după un an de pandemie, carantină și restricții sociale.

“Recent, au avut loc acele dezbateri despre ceea ce înseamnă să construiești ziduri și granițe și astfel au luat naștere taberele de refugiați pe care le vedem în film. Am dorit să ne concentrăm pe modul în care o epidemie de zombi i-ar afecta pe cei privați de drepturi civile și în ce fel ar putea folosi guvernul ceva asemănător cu o epidemie de zombi pentru a ne priva de anumite libertăți. Clar, interpretările sunt diferite, însă, ideea centrală este că oamenii sunt mai răi decât zombi”, a mai spus Snyder.

CITEȘTE ȘI: „Zack Snyder – Liga dreptății”, disponibil, de joi, pe HBO Go

Trei cântăreţi din grupul Backstreet Boys şi un solist din NSYNC vor juca într-un western cu zombie

Foto: Netflix