Arnold Schwarzenegger amintește de tatăl său nazist într-un mesaj emoționant adresat rușilor

De: Ana Obretin / 18.03.2022, 09:10
Arnold Schwarzenegger amintește de tatăl său nazist într-un mesaj emoționant adresat rușilor

Arnold Schwarzenegger a publicat, joi, un videoclip de nouă minute adresat poporului rus, în care a îndemnat guvernul să pună capăt războiului din Ucraina și a denunțat propaganda de stat.

„Știu că guvernul vostru v-a spus că este un război pentru denazificarea Ucrainei”, a spus actorul și fostul guvernator al Californiei în videoclipul, care a fost produs de ATTN. „Denazificarea Ucrainei? Nu este adevărat. Ucraina este o țară cu un președinte evreu. Un președinte evreu, aș putea adăuga, al cărui tată a avut trei frați care au fost uciși de naziști”, a spus starul.

CITEȘTE ȘI: Arnold Schwarzenegger, speranța omenirii în caz de invazie extraterestră

Arnold Schwarzenegger, celor care nu se vaccinează: „La naiba cu libertatea voastră”

El a continuat: „Vedeți, Ucraina nu a început acest război. Nici naționaliștii sau naziștii. Cei de la putere de la Kremlin au început acest război”.  Într-o mișcare rară pentru Schwarzenegger, el a vorbit deschis despre tatăl său, Gustav Schwarzenegger, care a fost nazist. El a discutat despre minciunile pe care i le-a spus tatălui său propriul guvern, precum și despre efectele pe care acest fapt le-a avut asupra lui mai târziu în viață, înainte de moartea sa, în 1972, potrivit Variety.

Arnold Schwarzenegger, către ruși: Nu vreau să fiți zdrobiți ca tatăl meu

„Atunci când tatăl meu a sosit la Leningrad, era cu totul entuziasmat de minciunile guvernului său”, a spus Schwarzenegger. „Și, când a plecat din Leningrad, era distrus, fizic și psihic. Și-a trăit tot restul vieții în durere; durerea de la spatele distrus, durerea de la schijele care-i amintea mereu de anii lui groaznici și durerea de la vinovăția pe care o simțea. Soldaților ruși care ascultă această emisiune: Știți deja mult din adevărul pe care îl spun. L-ați văzut cu proprii voștri ochi. Nu vreau să fiți zdrobiți ca tatăl meu”, a spus Schwarzenegger.

Actorul a abordat, de asemenea, cenzura rusă a presei independente, precum și tacticile guvernului de a-și trimite cetățenii la război sub pretexte false. „Guvernul rus și-a mințit nu numai cetățenii, ci și soldații”. Înainte de a încheia cu un mesaj adresat poporului rus în care îl lăuda pentru puterea lui, Schwarzenegger s-a adresat direct președintelui Vladimir Putin: „Ai început acest război, tu conduci acest război, tu poți opri acest război”.

CITEȘTE ȘI: Arnold Schwarzenegger compară invazia Capitoliului cu Noaptea de Cristal a naziștilor

Foto: Profimedia Images