B1 TV, într-o transformare radicală: schimbă studioul şi trece la HD

De: Ana Obretin / 07.05.2021, 13:01
B1 TV, într-o transformare radicală: schimbă studioul şi trece la HD

B1 TV va trece la emisia HD sâmbătă, când vor fi inaugurate și noile studiouri ale televiziunii. Aceasta este cea mai mare schimbare prin care trece B1 TV de la lansarea pe piață.

Noile studiouri, care sunt amenajate deasupra celor actuale, în clădirea de pe Calea Victoriei din București, sunt complet diferite și au costat aproximativ 1 milion de euro, bani accesaţi printr-o linie de credit, scrie Pagina de Media.

Potrivit lui Octavian Basoc, managerul de proiect, noile studiouri sunt împărţite în două platouri, unul dedicat talk-show-urilor şi unul pentru jurnalele de ştiri.

Studiourile au fost proiectate de scenografa Delia Ristovski, unul dintre cei mai căutaţi designeri de platouri TV, care a conceput, printre altele, actualul studio Antena 3, platourile Metropola TV şi studioul Starea Naţiei cu Dragoş Pătraru. Basoc a mai declarat că unul dintre monitoarele din studio are „cea mai bună rezoluţie dintre ecranele TV din platourile din România”.

Odată cu studioul, va fi schimbată şi grafica staţiei. Nouă regie de emisie a fost construită, cu echipamente complet noi, toate full HD.

În ceea ce privește vechiul studio, acesta va fi păstrat, dar va fi reamenajat complet, urmând să fie un spațiu dedicat talk show-urilor.

B1 TV este una dintre cele mai cunoscute televiziuni din România și a fost lansată in 2001. Zece ani mai târziu, B1 TV a fost transformată într-o televiziune de știri. Televiziunea este operată de B1 TV Channel, deținută în mod egal de Sorin Oancea și Gheorghe Constantin Păunescu.

CITEȘTE ȘI: CGTN, deținut de Televiziunea de stat chineză, nu mai poate emite în Marea Britanie

Din luna iunie, România trece definitiv la televiziunea digitală

Foto: Facebook/ B1 TV