Bărbat înarmat, arestat la castelul unde regina Elizabeth a II-a își petrece Crăciunul

De: Ana Obretin / 26.12.2021, 09:30
Bărbat înarmat, arestat la castelul unde regina Elizabeth a II-a își petrece Crăciunul

Un bărbat înarmat a fost arestat la Castelul Windsor, unde regina Elizabeth a II-a și familia sa își petrec Crăciunul, sâmbătă. Regina se afla la Windsor cu fiul său cel mare, prințul moștenitor Charles și soția acestuia , Camilla, și fiul cel mic, Edward, cu soția sa, Sophie, și cei doi copii ai lor.

Intrusul are 19 ani și purta ceea ce autoritățile britanice au numit o „armă ofensivă”. Infractorul nu a ajuns în nicio clădire a castelului, ci doar până pe teren.

CITEȘTE ȘI: Elizabeth a II-a: Neobișnuitul film de Crăciun pe care îl vizionează regina în fiecare an

Regina Elisabeta a II-a a refuzat premiul acordat de o revistă: Găsiți un destinatar mai vrednic

Suspectul a fost arestat sâmbătă dimineață sub suspiciunea că ar fi pătruns pe o proprietate privată. El se află încă în arest. „Putem confirma că procedurile de securitate au fost declanșate la câteva momente după intrarea bărbatului pe teren și nu a intrat în nicio clădire. Membrii familiei regale au fost informați despre incident. Nu credem că există un pericol mai mare pentru public”, a transmis poliția, scrie TMZ.

Din cauza creșterii numărului cazurilor de Covid-19, provocate de varianta Omicron, regina a decis să nu mai petreacă sărbătorile la Castelul Sandringham, în estul Marii Britanii, așa cum făcea de obicei. Ea a rămas la Castelul Windsor, în apropiere de Londra.

Regina Elizabeth a II-a i-a adus un omagiu regretatului ei soț, prințul Philip, în timpul discursului său de Crăciun 

„Anul acesta poate fi dificil pentru cei care i-au pierdut pe cei dragi. Anul acesta, înțeleg în mod particular de ce”, a spus regina.

Regina a fost îmbrăcată într-o rochie roșie și a înregistrat mesajul de Crăciun așezată în spatele unui birou pe care se afla o fotografie a sa și a lui Philip, făcută în 2007, cu ocazia nunții lor de diamant. Regina a purtat o broșă crizantemă cu safire pe care a avut-o ​​în luna de miere, în 1947, o bijuterie care apare și în fotografia din 2007.

Regina în vârstă de 95 de ani spune că „s-a simțit alinată foarte mult” datorită numeroasele mesaje pe care le-a primit de când ducele de Edinburgh a murit, în aprilie, la vârsta de 99 de ani. Amintindu-și cu drag de Philip, cu care a fost căsătorită timp de 73 de ani, ea a vorbit despre „simțul datoriei, curiozitatea intelectuală și capacitatea de a se distra în orice situație” a acestuia. „Strălucirea răutăcioasă și întrebătoare (a ochilor lui, n.r.) a fost la fel la sfârșit ca atunci când l-am văzut pentru prima dată”, a mai spus ea. „Deși mi-e dor de el, și familiei mele, știu că i-ar plăcea să ne bucurăm de Crăciun”, a mai spus regina. 

CITEȘTE ȘI: Regina Elizabeth a II-a a petrecut o noapte la spital; care este problema de sănătate

Foto: Profimedia Images