Regina Elizabeth a II-a a petrecut o noapte la spital; care este problema de sănătate

De: Ana Obretin / 22.10.2021, 11:17
Regina Elizabeth a II-a a petrecut o noapte la spital; care este problema de sănătate

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, în vârstă de 95 de ani, a petrecut o noapte la spital, a anunțat Palatul Buckingham, reședința ei oficială. 

„Regina a mers la spital, miercuri după-amiază, pentru un consult preliminar și s-a întors la Castelul Windsor astăzi (joi, n.r.), la prânz, și se simte bine”, se arată în comunicatul oficial. 

CITEȘTE ȘI: Cel de-al cincilea sezon al serialului Netflix „The Crown”, lansat în noiembrie

„În urma sfaturilor medicale primite, prin care i s-a recomandat să se odihnească câteva zile, regina a mers la spital, miercuri după-amiază, pentru un consult preliminar și s-a întors la Castelul Windsor la ora prânzului (joi, n.r.)”, se arată în comunicatul oficial. Potrivit aceleiași surse, regina se simte bine.

Potrivit tablodului The Mirror, regina ar fi avut simptome de răceală, iar medicii au vrut să ia măsuri de precauție. Regina este vaccinată contra COVID-19, dar a fost testată, iar rezultatul a fost negativ.

Regina Elizabeth a II-a va sărbători 70 de ani de când a urcat pe tron în 2022

În pofida vârstei sale înaintate, a morții soțului ei, prințul Philip, în aprilie, și a pandemiei, suverana Marii Britanii continuă să participe neobosită la evenimente publice, în timp ce se pregătește să sărbătorească cei 70 de ani pe tron ​​în 2022. Nu s-a știut că are probleme de sănătate grave în ultimii ani. Cel mai recent, ea a participat, marți, la o recepție la Castelul Windsor, de lângă Londra, în prezența unor personalități ca premierul britanic Boris Johnson, omul de afaceri Bill Gates și trimisul american pentru climă John Kerry. Vizibilă într-o formă bună, regina a dat mâna cu ei fără să poarte mănuși și a stat la discuții cu oaspeții nepurtând mască.

Totuși, miercuri, ea a anulat o vizită în Irlanda de Nord, după ce „a acceptat cu reticență” sfatul medicilor săi de a se odihni.

Record de longevitate pe tronul Marii Britanii

Suverana deține recordul de longevitate pe tronul britanic, ea fiind regină de aproape 70 de ani, din 1952. În ciuda speculațiilor regulate cu privire la o abdicare, mai ales după moartea soțului ei, Philip, la vârsta de 99 de ani, regina Elizabeth continuă să participe la multe evenimente în public. Dacă nu mai călătorește în străinătate este pentru că este reprezentată de moștenitorul Coroanei, prințul Charles, fiul ei cel mare.

La un eveniment care a avut loc la Westminster Abbey, pe 12 octombrie, regina a fost văzută mergând în public cu un baston, o premieră din 2004. Totuși, la evenimentul de marți, ea nu a purtat baston.

Tot marți, revista britanică The Oldie a indicat că regina a refuzat premiul pe care publicația îl acordă în fiecare an unei persoane în vârstă: „Majestatea Sa crede că oamenii au vârsta pe care o simt și, prin urmare, nu crede că îndeplinește criteriile pentru a accepta”, potrivit unui document oficial. 

CITEȘTE ȘI: Regina Elizabeth a II-a, la premiera mondială a următorului film „James Bond”

Regina Elizabeth a-II-a a Marii Britanii a decis cine o va urma la tron

Foto: Profimedia Images