Cel de-al cincilea sezon al serialului Netflix „The Crown”, lansat în noiembrie

De: Ana Obretin / 26.09.2021, 11:23
Cel de-al cincilea sezon al serialului Netflix

Cel de-al cincilea sezon al serialului Netflix „The Crown”, despre viața și cariera reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, va fi lansat în noiembrie, a anunțat platforma de streaming la evenimentul global Tudum, dedicat fanilor. 

Recent, sezonul al patrulea „The Crown” a primit trei dintre principalele premii Primetime Emmy  de anul acesta, pentru cel mai bun serial dramă, cel mai bun actor într-un serial dramă (Josh O’Connor) şi cea mai bună actriţă într-un serial dramă (Olivia Colman).

Acum serialul se întoarce cu o nouă distribuție pentru membrii familiei regale britanice, printre care Imelda Staunton în rolul reginei Elizabeth, Jonathan Pryce în rolul prințului Philip, Lesley Manville în rolul prințesei Margaret, Dominic West în rolul prințul Charles, Elizabeth Debicki în rolul prințesei Diana și Olivia Williams în rolul Camilla Parker Bowles. Jonny Lee Miller va apărea ca premierul John Major, potrivit Variety.

Aceasta va fi a treia și ultima distribuție pentru „The Crown”, care a fost lansat în 2016, cu Claire Foy în rolul reginei Elizabeth la începutul domniei sale, timp de două sezoane. Apoi, show-ul a revenit în 2019, cu Olivia Colman în fruntea distribuției ca regină, pentru sezoanele 3 și 4.

Data premierei a fost anunțată sâmbătă de Staunton, care a lăudat performanțele premiate cu Emmy ale lui Foy și Colman pentru rolul pe care l-a moștenit. Staunton, așezată la biroul reginei, dar nu îmbrăcată ca acest personaj, a spus: „Voi face tot posibilul pentru a menține standardul foarte ridicat pe care l-au stabilit”.

Staunton ar fi trebuit inițial să o joace pe Elizabeth pentru un singur sezon final, dar creatorul și producătorul executiv Peter Morgan a prelungit serialul cu încă o parte. În cel de-al cincilea sezon, este de așteptat să fie prezentată destrămarea mariajului lui Charles și al Dianei, care s-a încheiat formal în 1996, dar nu este clar dacă va descrie și evenimentele care au condus la moartea tragică a prințesei, într-un accident de mașină, în 1997. Morgan a prezentat deja aceste evenimente ca scenarist al lungmetrajului „Regina/ The Queen”, din 2006, care i-a adus lui Helen Mirren un Oscar pentru interpretarea ei ca Elizabeth a II-a. 

CITEȘTE ȘI: “The Trial of the Chicago 7”, “Schitt’s Creek” și “The Crown”, marile câștigătoare la SAG Awards

Critics Choice Awards: „Nomadland”, cel mai bun film; „The Crown”, „The Queen’s Gambit”, cele mai bune producții TV

The Crown: Istoria din spatele sezonului 4 de pe Netflix

Foto: Profimedia Images