Basistul Simon Gallup a părăsit trupa The Cure

De: Nicoleta Lepădatu / 16.08.2021, 15:23
Basistul Simon Gallup a părăsit trupa The Cure

Basistul The Cure Simon Gallup a anunțat sâmbătă că părăsește formația. „Cu inima ușor grea, nu mai sunt membru al trupei The Cure! Mult noroc tuturor ”, a scris Gallup pe Facebook. Răspunzând la un comentariu care întreba dacă plecarea este legată de sănătate, Simon Gallup a spus: „Sunt ok … doar că m-am săturat de trădare”.

The Cure nu a comentat încă ieșirea lui Gallup din formație, dar în 2018 liderul acesteia, Robert Smith, a declarat pentru publicația Irish Times că, dacă Gallup ar părăsi trupa, „nu s-ar mai numi Cure”.

În afara solistului Robert Smith, liderul trupei, Gallup este cel mai longeviv membru al trupei. El s-a alăturat The Cure în 1979, a părăsit trupa în 1982, după o neînţelegere cu Smith, şi, după ce s-au împăcat, a revenit în 1984. În 1992, din cauza unor probleme de sănătate, el a lipsit o perioadă din lineup.

Gallup este basist pe 11 dintre cele 13 albume lansate de grup până în prezent. El a fost şi claviaturist pentru trupă de-a lungul anilor.

Robert Smith a declarat pentru The Sunday Times că următorul disc al trupei, primul de la „4:13 Dream”, apărut în 2008, ar putea fi ultimul al The Cure.

Vestea vine chiar după ce Smith a lăsat să se înțeleagă că cele două LP-uri care urmau să fie lansate ar putea fi ultimele ale formației The Cure. „Noile piese The Cure sunt foarte emoționante. E experiența a 10 ani din viață distilată în câteva ore de muzică intensă. Și nu pot să-mi imaginez că am mai putea face altceva. Eu cu siguranță nu mai pot face asta din nou”, a spus Robert Smith într-un interviu din luna iunie.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: DJ-ii Oliver Heldens și Robin Schulz, pe line-up-ul SAGA Festival

Beyonce lansează un nou album și face destăinuiri personale

Justin Bieber conduce topul nominalizărilor la MTV Video Music Awards 2021