Benedict Cumberbatch va juca rolul agentului KGB otrăvit Alexander Litvinenko, într-o serie limitată HBO

De: Nicoleta Lepădatu / 29.10.2021, 08:47
Benedict Cumberbatch va juca rolul agentului KGB otrăvit Alexander Litvinenko, într-o serie limitată HBO

Benedict Cumberbatch urmează să joace în seria limitat ”Londongrad” în curs de producție la HBO.

Bazat pe cartea ”The Terminal Spy” de Alan Cowell, serialul spune povestea adevărată a lui Alexander Litvinenko, agentul KGB și ulterior dezertor ucis prin otrăvire cu izotopul radioactiv Poloniu-210, în 2006, în Anglia. Benedict  Cumberbatch va juca rolul lui Litvinenko și va fi, de asemenea, producător executiv al proiectului, prin casa sa de producție Sunnymarch.

David Scarpa va scrie scenariul ”Londongrad” și va fi și producător executiv. Bryan Fogel va regiza și va fi producător executiv prin intermediul Orwell Productions. Len Amato de la Crash&Salvage va fi și producător executiv alături de Adam Ackland și Claire Marshall de la Sunnymarch.

Benedict  Cumberbatch a jucat mai multe roluri TV foarte apreciate de-a lungul carierei sale. Poate cel mai faimos dintre ele a fost cel al legendarului detectiv Sherlock Holmes în serialul BBC ”Sherlock”, pentru care a câștigat mai multe nominalizări la Emmy și BAFTA. De asemenea, a jucat recent în seria limitată Showtime ”Patrick Melrose”, bazată pe romanele semi-autobiografice scrise de Edward St Aubyn. Cumberbatch este cunoscut în primul rând pentru munca sa în film, câștigând o nominalizare la Oscar pentru rolul său din drama ”The Imitation Game”. De asemenea, a jucat în lungmetraje precum ”Atonement”, ”1917”, ”12 Years a Slave”, ”Star Trek Into Darkness” și două dintre filmele ”The Hobbit”. În prezent, îl joacă pe Dr. Strange în Universul cinematografic Marvel.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Benedict Cumberbatch crede că a fost „Pacientul zero” al pandemiei, în 2019