Beyonce a modificat o a doua piesă de pe noul album, după ce a fost acuzată de „furt”, de Kelis

De: Ana Obretin / 03.08.2022, 09:38
Beyonce a modificat o a doua piesă de pe noul album, după ce a fost acuzată de

Beyonce a modificat o a doua piesă de pe noul ei album, „Renaissance„, după ce a fost acuzată de „furt”, de Kelis. 

Astfel, Beyonce a eliminat un sample din hitul „Milkshake” al lui Kelis, din 2003, pe care îl inclusese în noua piesă „Energy”, disponibilă  pe rețelele de streaming Tidal și Apple. Kelis i-a acuzat pe Beyonce și grupul The Neptunes că ar fi folosit acel sample fără să îi ceară permisiunea.

CITEȘTE ȘI: Beyonce, acuzată de discriminare, va reînregistra o piesă de pe noul album

 Jay-Z, pe primul loc în Topul 10 al starurilor hip-hop cel mai bine plătite

Top 25: Cele mai căutate melodii din filme în aplicația Shazam

10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Kelis este doar interpreta piesei „Milkshake”, scrisă de Pharrell Williams și Chad Hugo de la The Neptunes, iar, pe albumul lui Beyonce, doar cei doi sunt amintiți drept compozitori. După ce a auzit melodia, Kelis și-a transmis nemulțumirile pe contul său de Instagram, scrie The Hollywood Reporter

„Mintea mea este uluită din cauza nivelului de lipsă de respect și totala ignoranță a tuturor celor 3 părți implicate”, a comentat Kelis, care a criticat oamenii din industria muzicală care „nu au suflet sau integritate”.

Un fan a scris în secțiunea de comentarii „Este o colaborare de care lumea are cu adevărat nevoie”, iar Kelis i-a răspuns: „Nu este o colaborare, este un furt”.

Artista a spus clar că nu este supărată de preluarea în sine a sample-ului, dar că Beyonce ar fi putut să o contacteze.

Aceasra nu este pentru prima dată când Kelis își critică foștii colaboratori The Neptunes, grup care a produs primul ei album, „Kaleidoscope”, din 1999. Datorită faptului că a fost „mințită și păcălită” să semneze contracte bazate pe „ceea ce i s-a spus”, Kelis spune că nu câștigă niciun ban din albumul ei de debut sau din al doilea, „Wanderland”, potrivit unei declarații făcute pentru The Guardian, în 2020. „Milkshake” apare pe albumul ei din 2003, „Tasty”.