Beyonce, acuzată de discriminare, va reînregistra o piesă de pe noul album

De: Ana Obretin / 02.08.2022, 09:40
Beyonce, acuzată de discriminare, va reînregistra o piesă de pe noul album

Beyonce va înlocui niște versuri considerate ofensatoare de pe albumul ei „Renaissance”, recent lansat, după ce piesa „Heated” a atras reacții negative din partea utilizatorilor de pe rețelele de socializare online.

Un purtător de cuvânt al cântăreței a declarat pentru Billboard că „termenul, care nu este folosit intenționat într-un mod dăunător, va fi înlocuit”. În piesa de dans uptempo, Beyonce interpretează un fragment rap cu conotații sexuale explicite, încheind cu versurile: „Yadda yadda yah, yadda yaddah yah, yah/ Yadda yadda yadda, bom bom, kah kah/ Spazzin’ on that ass/ Spaz on that ass/ Fan me quick, girl, I need my glass”. Termenul „spaz” înseamnă, printre altele, să-ți pierzi controlul fizic și mintal. Termenul argotic derivă din „spastic”, care se referă la o „afecțiune în care mușchii se întăresc sau se încordează, împiedicând mișcarea normală a fluidelor”.

CITEȘTE ȘI: Ed Sheeran, primul artist cu peste 100 de milioane de fani pe Spotify; cine completează Top 5

Recent, cântăreața Lizzo a folosit același termen în piesa „Grrrls”, fiind, de asemenea, nevoită să îl elimine, după critici acerbe pe rețelele de socializare, scrie The Hollywood Reporter.

„Renaissance”, al șaptelea album de studio al lui Beyonce, a fost lansat la finalul lunii iulie.

Albumul, apărut la Columbia Records și Parkwood Entertainment, este, după cum o indică și titlul, „Act 1”, primul dintr-un proiect muzical în trei părți și include 16 piese. Acestea au fost realizate în colaborare cu numeroase vedete, care au cântat, au compus sau au produs acest album, precum BEAM („Energy”), Grace Jones și Tems („Move”), soțul ei, rapperul Jay-Z, Drake, Skrillex, The-Dream, Syd, Lucky Daye, Donna Summer, Giorgio Moroder, Nile Rodgers, Nija Charles, 070 Shake etc.

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

Cinci muzicieni faimoși care au acum joburi de oameni obișnuiți

Foto: Profimedia Images