Biletele pentru Festivalul George Enescu au fost puse în vânzare luni

De: Ana Obretin / 19.07.2021, 11:47
Biletele pentru Festivalul George Enescu au fost puse în vânzare luni

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați să-și cumpere bilete pentru Festivalul Internațional George Enescu începând de luni, la ora 12.00, cu mențiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor reguli sanitare, în funcție de sală și de numărul de locuri disponibile în condiții de pandemie. Vânzarea se va face în rețeaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro și la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.

Orchestre de top precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra, Academy of St Martin in the Fields; Orchestra Națională a Franței, dirijată de noul ei director, Cristian Măcelaru, Filarmonica din München cu Valery Gergiev dirijor, Orchestra Del Teatro Alla Scala din Milano, cu un program special și cu un dirijor care vine pentru prima dată în România, Andrés Orozco-Estrada, Orchestra Les Dissonances, cu David Grimal dirijor și solist, Royal Concertgebouw Orchestra cu doi dirijori – Daniel Harding și Alan Gilbert, precum și Rotterdam Philharmonic Orchestra, sub bagheta directorului artistic Lahav Shani, vor veni în această la București pentru a participa la ediția a 25-a a Festivalului George Enescu.

De asemenea, vor veni soliști cunoscuți precum violoniștii Maxim Vengerov, Patricia Kopatchinskaja, Joshua Bell, violoncelista americană Alisa Weilerstein, pentru prima dată în România, frații Renaud Capuçon (vioară) și Gautier Capuçon (violoncel), violoniștii Leonidas Kavakos, Dmitry Sitkovetsky, contratenorul Philippe Jaroussky, Mezzo-soprana Joyce DiDonato și soprana Sonya Yoncheva. La pian sunt anunțați artiști de prestigiu care au mai fost prezenți în festival, precum Denis Matsuev, Jean Yves Thibaudet, Yuja Wang, Khatia Buniatishvili, Maria João Pires, Kirill Gerstein.

Informații despre procedura de achiziționare, precum și de condițiile de acces se găsesc pe site-ul Festivalului, secțiunea Bilete.  Este posibil ca, din cauza pandemiei, să apară schimbări în program, transmit organizatorii, într-un comunicat remis Apropo. Accesul în sălile de concerte se va face cu respectarea condițiilor sanitare, iar purtarea măștii va fi obligatorie.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 va avea loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români. Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Într-o conferință care a avut loc în martie, Mihai Constantinescu, directorul executiv al evenimentului, a spus că această ediție a festivalului este una jubiliară, a 25-a, și marchează și 140 de ani de la nașterea compozitorului român, motiv pentru care multe orchestre de prestigiu și-au dorit să participe.

„Lucrul acesta ne bucură pentru că, în cursul celor 30 de ani de când ne ocupăm în mod constant de festival, lucrările lui George Enescu au început să fie cântate de cele mai mari orchestre, de cei mai mari interpreţi şi Enescu a început să-şi redobândească locul pe care unii l-au contestat, alţii nu l-au recunoscut, dar el îl avea dintotdeauna în cultura universală”, a mai spus Constantinescu.

CITEȘTE ȘI:  Număr limitat de locuri la Ateneu pentru concertele din Concursul Enescu, în vânzare, de vineri

Filme românești de Cannes se văd la Festivalul ANONIMUL

EC_Special va avea peste 100 de artiști pe afișul festivalului

Foto: Festivalul Enescu