Filme românești de Cannes se văd la Festivalul ANONIMUL

De: Ana Obretin / 14.07.2021, 11:08
Filme românești de Cannes se văd la Festivalul ANONIMUL

Patru filme românești, lungmetraje și scurtmetraje, care au premiera internațională la Festivalul de la Cannes, vor fi prezentate la ANONIMUL IIFF, între 9 și 15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Astfel, „Întregalde„, cel de-al șaptelea film semnat de Radu Muntean, inclus în secțiunea Quinzaine des Réalisateurs a Festivalului de la Cannes , o captivantă poveste  cu accente de thriller despre limitele generozităţii, în care joacă Maria Popistaşu, Ilona Brezoianu, Alex Bogdan și Toma Cuzin, se regăsește în programul ANONIMUL IIFF, potrivit unui comunicat remis Apropo de organizatori.

Proiectate în Semaine de la Critique și Cinéfondation, scurtmetrajele „Interferon 15” (r. Andrei Epure) și „Prin oraș circulă scurte povești de dragoste” (r. Carina Dașoveanu) vor fi proiectate la ANONIMUL IIFF în afara competiției, în timp ce „When Night Meets Dawn” (r. Andreea Borțun), inclus în Quinzaine des Réalisateurs, face parte din competiția de scurtmetraj românesc a ANONIMUL IIFF.

De asemenea, „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, cu Conrad Mericoffer în rolul principal, va fi proiectat în afara competiției. Filmul a avut premiera internațională la Festivalul Internațional Tallinn Black Nights și a câștigat deja peste cinci premii.

Patru povești puternice și incomode, realizate de tinere regizoare din România, completează programul festivalului cu o secțiune dedicată: „Empiric” (r. Ioana Țurcan), „Fragile Codependența” (r. Ioana Mischie), „Locuri ascunse” (r. Teona Galgoțiu) și „Scurtă lecție de ornitologie” (r. Miruna Minculescu).

Programul ANONIMUL 2021 cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, o competiție de lungmetraj, precum și proiecții în afara competițiilor, urmate de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Mai multe detalii, precum și programul festivalului, vor fi comunicate pe parcursul săptămânilor viitoare pe http://www.festival-anonimul.ro/

Ediția a 18-a a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL este organizată de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: Catherine Deneuve ovaționată pentru întoarcerea la festival

EC_Special va avea peste 100 de artiști pe afișul festivalului

Festivalul de la Locarno: „Caricaturana”, de Radu Jude, în competiţia Pardi di domani

Foto: Fundația Anonimul