Festivalul de la Locarno: „Caricaturana”, de Radu Jude, în competiţia Pardi di domani

De: Ana Obretin / 01.07.2021, 15:43
Festivalul de la Locarno: „Caricaturana”, de Radu Jude, în competiţia Pardi di domani

„Caricaturana”, de Radu Jude, a fost selectat în competiţia Pardi di Domani dedicată scurtmetrajelor realizate de cineaşti consacraţi, la cea de-a 74-a ediţie a Festivalului de Film de la Locarno.

Această secțiune este una nouă și este ideea directorului artistic al evenimentului elvețian dedicat cinematografiei independente, Giona A. Nazzaro, fost coordonator al Săptămânii Criticii din cadrul Festivalului de Film de la Veneția. Noua secțiune „va deschide o fereastră semnificativă de oportunitate, cineaști consacrați care experimentează forme noi și inovatoare”, potrivit lui Nazzaro, citat de Variety. Juriul secțiunii în care participă Radu Jude este prezidat anul acesta de regizoarea Adina Pintilie, iar pelicula câștigătoare va fi eligibilă pentru o nominalizare la premiile Academiei de Film Europene.

Selecția Festivalului de Film de la Locarno a fost anunțată joi de organizatorii evenimentului. Thrillerul „Beckett”, de Ferdinando Cito Filomarino, cu John David Washington, Alicia Vikander și Vicky Krieps, va avea premiera mondială în legendara Piazza Grande din Locarno, ca și „Ida Red”, de John Swab, cu Melissa Leo, Frank Grillo și Josh Hartnett.

Alte titluri de studio care vor fi proiectate open air în Piazza Grande sunt producția Disney „Free Guy”, de Shawn Levy, cu Ryan Reynolds și Jodie Comer, și filmul biografic „Respect”, de Liesl Tommy, în care Jennifer Hudson joacă rolul Arethei Franklin.

În competiția internațională, care are ca mare premiu Leopardul de Aur, au fost incluse 17 premiere mondiale, printre care „Zeros and Ones”, de Abel Ferrara, cu Ethan Hawke și Cristina Chiriac, „Gerda”, de Natalya Kudryashova, „Nebesa”, de Srdjan Dragojević, „Soul of a Beast”, de Lorenz Merz.

Printre cele mai importante titluri din secțiunea competițională Cineasti del Presente, dedicată primului sau al doilea lungmetraj al unui cineast, se numără „Mostro”, de José Pablo Escamilla, „Actual People”, de Kit Zauhar, și „Wet Sand”, de Elene Naveriani, precum și „Niemand Ist Bei den Kälbern”, de Sabrina Sarabi, și „Streams”, de Mehdi Hmili.

Selecția completă se găsește pe site-ul evenimentului.

Anul acesta, festivalul va avea loc fizic. Cea de-a 74-a ediție a Festivalului de Film de la Locarno este programată în perioada 4 – 14 august. 

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: ”Întregalde”, de Radu Muntean, selecționat în Quinzaine des Réalisateurs

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL anunță competiția de scurtmetraje românești

Foto: Locarnofestival.ch