Cannes 2021: Catherine Deneuve ovaționată pentru întoarcerea la festival

De: Nicoleta Lepădatu / 11.07.2021, 09:14
Cannes 2021: Catherine Deneuve ovaționată pentru întoarcerea la festival

Catherine Deneuve s-a întors pe covorul roșu de la Cannes după ce a suferit un accident vascular cerebral în noiembrie 2019.

O mare revenire și un public entuziast, care a aplaudat minute în șir. Cannes a trăit sâmbătă, 10 iulie, unul dintre cele mai așteptate momente ale sale: revenirea la festival a actriței Catherine Deneuve, la optsprezece luni după un accident vascular cerebral.

„Sunt fericit că festivalul de la Cannes și tot cinematograful au reușit să se reia ca înainte. Este emoționant pentru mine … ”, a spus actrița vizibil mișcată, strălucind într-o rochie lungă de catifea neagră.

 

La sosierea în sală de cinema, publicul din marele auditoriu Lumière a ovaționat-o îndelung pe legendara actriță.  În filmul „De son vivant”, în regia lui Emmanuelle Bercot, Catherine Deneuve, în vârstă de 77 de ani, joacă rolul mamei unui bărbat de treizeci de ani (Benoit Magimel) bolnav de cancer.

O revenire foarte emoționantă pe covorul roșu al festivalului, mai ales că se împlinesc 57 de ani de când actrița a participat pentru prima data la Cannes cu  „Les Parapluie de Cherbourg” al lui Jacques Demy, film recompensat cu Palme D’or.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Filmul „La vérité”, cu Catherine Deneuve, în cinematografele românești, din 26 februarie

5 regizori celebri care și-au lansat cariera la Festivalul de la Cannes

Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival