Biletele și abonamentele pentru Festivalul Enescu de la Cluj și Sibiu s-au pus în vânzare de azi

De: Nicoleta Lepădatu / 23.07.2021, 18:42
Biletele și abonamentele pentru Festivalul Enescu de la Cluj și Sibiu s-au pus în vânzare de azi

De astăzi, 23 iulie, se pun în vânzare biletele și abonamentele pentru concertele de la Sibiu și Cluj-Napoca din cadrul Festivalul Internațional George Enescu. Yuja Wang și Robert Powell au concerte la Sibiu, iar Maxim Vengerov și Maria João Pires – la Cluj, conform unui comunicat de presă remis apropo de către organizatori.

Iubitorii muzicii clasice din Sibiu și Cluj-Napoca sunt invitați să-și cumpere bilete și abonamente la concertele organizate în cadrul ediției aniversare a Festivalului Internațional George Enescu, începând de astăzi, 23 iulie. Aceste concerte vor oferi publicului un amplu program de lucrări de George Enescu, Beethoven, Chopin, Mozart sau Bach.

Festivalul Enescu la Cluj-Napoca

La Cluj, Festivalul Enescu va aduce 6 recitaluri de gală în perioada 1-11 septembrie 2021, la Sala Auditorium Maximum. Printre artiștii participanți se numără celebrul violinist Maxim Vengerov și Polina Osetinskayai; Cvartetul Fine Arts, clasat printre cele mai distinse ansambluri din muzica de cameră de astăzi; Cyprien Katsaris, pianist și compozitor franco-cipriot, care cântă de câteva decenii în liga înaltă a muzicii clasice alături de cele mai mari orchestre și Manuel Fischer-Dieskau, unul dintre cei mai tonici interpreți la violoncel; precum și Maria João Pires, una dintre cele mai cunoscute și apreciate pianiste.

Lista este completată de cei doi dintre câștigătorii Concursului Internațional George Enescu de la cea mai recentă ediție (2020-2021), la secțiunile pian și vioară: artista sud-coreeană Yeon-Min Park, care a triumfat în finala de pian cu o interpretare convingătoare a unei lucrări de căpătâi, Concertul nr. 3 de Rahmaninov și violonistul român Valentin Șerban, care a pregătit un moment muzical menit să bucure, în tandem cu pianistul Gabriel Gîțan.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa începând de astăzi atât online, de pe platforma Entertix.ro, și din rețeaua de librării Cărturești, la un preț preferențial. Perioada presale se încheie în 6 august.

Recitalurile din cadrul Festivalului Enescu la Cluj-Napoca sunt organizate de către Asociația Culturală PLAY – promotorul evenimentului. Parteneri: Artexim, Filarmonica de Stat Transilvania.

Festivalul Enescu la Sibiu

La Sibiu, vor avea loc 4 recitaluri de gală în asociere cu Festivalul Enescu, în perioada 3-14 septembrie 2021, la Sala Thalia. Printre artiștii invitați la concertele din Sibiu se numără Mahler Chamber Orchestra și celebra pianistă Yuja Wang; Gil Shaham, unul dintre cei mai importanți violoniști contemporani, nominalizat de 11 ori la Premiile Grammy, precum și Camerata Regală, o prezență tot mai des întâlnită pe scenele româneşti și internaționale, ce ne va surprinde cu un program artistic cu greutate, de Vivaldi și Piazzolla, alături de cunoscutul violinist Shlomo Mintz.

O altă surpriză a acestei ediții este prezența lui Robert Powell, una dintre figurile legendare ale cinematografiei, care a interpretat roluri cheie: Iisus în celebrul film „Iisus din Nazareth” și marele compozitor Gustav Mahler în filmul său biografic. Actorul Robert Powell face parte din distribuția spectacolului „Viața pasională a lui Claude Debussy”, alături de actrița Rohan McCullough și de muzicienii Clive Conway la flaut și Christine Croshaw la pian.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa începând de astăzi atât online, de pe platforma Iabilet.ro, cât și din rețeaua de magazine fizice partenere, la un preț preferențial. Perioada presale se încheie în 6 august.

Recitalurile din cadrul Festivalului Enescu la Sibiu sunt organizate de către Asociația Culturală PLAY – promotorul evenimentului și sunt co-finanțate de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Județean Sibiu. Parteneri: Artexim, Filarmonica de Stat Sibiu.

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști. 

Programul complet poate fi găsit pe site-ul festivalenescu.ro.

Foto: Alex Damian

CITEȘTE ȘI: Mari colective muzicale și multe surprize la Festivalul Enescu 2021, programat în condiții de siguranță maximă