Bill Cosby, găsit vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani

De: Nicoleta Lepădatu / 22.06.2022, 11:01
Bill Cosby, găsit vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani

Juriul unui tribunal californian a stabilit că Bill Cosby se face vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani, conform publicației Variety.  Victima, Judy Huth, în prezent în vârstă de 64 de ani, va primi daune în valoare de 500.000 de dolari.

Închis în 2018 după o sentinţă într-un alt caz din Pennsylvania, Bill Cosby a fost eliberat în iunie 2021 după ce condamnarea sa a fost anulată din cauza unui viciu de procedură.

Actorul nu a participat la audieri, care au durat două săptămâni într-un tribunal din Santa Monica.

Judy Huth a susţinut în timpul procesului că vedeta a făcut-o să bea o cantitate mare de alcool înainte de a o duce la Playboy Mansion, reşedinţa prietenului său Hugh Hefner, şi de a o agresa sexual într-una dintre camere.

Avocaţii lui Cosby au negat că acesta ar fi agresat-o sexual pe Huth şi au pus la îndoială evenimentele relatate de reclamantă, care a declarat iniţial că faptele au avut loc în 1974.

În total, circa 60 de femei au susţinut public că actorul este un prădător sexual calculat, care s-a folosit de alcool şi de somnifere pentru a-şi abuza victimele timp de decenii.

Bill Cosby a negat întotdeauna aceste acuzaţii, declarând că actele sexuale au fost consimţite.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Prințul Andrew a fost dat în judecată pentru viol  

Paul Haggis a fost arestat în Italia în urma unei acuzații de agresiune sexuală

Tags: