Prințul Andrew a fost dat în judecată pentru viol

De: Ana Obretin / 10.08.2021, 11:38

Prințul Andrew, fiul mijlociu al reginei Elizabeth a II-a, a fost dat în judecată pentru abuzuri sexuale. Procesul a fost deschis în Statele Unite ale Americii de o femeie, Virginia Roberts Giuffre, care susține că s-a numărat printre victimele miliardarului Jeffrey Epstein și ale lui Ghislaine Maxwell, cunoscuți pentru controlarea unei rețele de trafic de persoane în scopuri sexuale. Astfel, cei doi racolau tinere, frecvent minore, pe care le plasau unor oameni influenți.

Giuffre a susținut de mai mulți ani că s-a întâlnit cu prințul Andrew în trei ocazii separate, pe când avea doar 17 ani. Totuși, prințul Andrew a negat acuzațiile mereu și a refuzat să coopereze cu autoritățile americane atunci când acestea au deschis o anchetă privind acuzațiile aduse lui Epstein și lui Maxwell.

David Boies, care este avocatul lui Giuffre, a confirmat că a fost inițiat un proces pe numele prințului Andrew, pentru abuzuri sexuale presupuse săvârșite asupra femeii. 

Avocatul lui Giuffre, David Boies, a publicat o declarație pentru Sky News: „În țara noastră, nicio persoană, indiferent dacă este președinte sau prinț, nu este mai presus de lege și nicio persoană, oricât de neputincioasă sau de vulnerabilă, nu poate fi privată de protecția legii. În ultimii cinci ani, prințul Andrew și consilierii săi au respins orice încercare de a rezolva această problemă fără litigii. Acum este timpul pentru ca el să fie tras la răspundere”.

Potrivit declarațiilor făcute anterior, procesul „s-ar baza pe faptul că Jeffrey Epstein i-ar fi împrumutat-o (pe Giuffre, n.r.) prințului Andrew pentru sex și că (ea, n.r.) avea sub 18 ani”, a declarat Boies pentru MailOnline.

Jeffrey Epstein a fost găsit mort în celula sa în 2019, pe când aștepta să fie judecat pentru trafic de carne vie.

Giuffre a publicat, de asemenea, o declarație, subliniind că procesul a fost deschis în baza unei legi privind victimele minore. „Îl trag la răspundere pe prințul Andrew pentru ceea ce mi-a făcut. Cei puternici și bogații nu sunt scutiți de a fi considerați responsabili pentru acțiunile lor. Sper că alte victime vor vedea că este posibil să nu trăim în tăcere și teamă, ci să ne revendicăm viața vorbind și cerând dreptate. Nu am ajuns la această decizie cu ușurință. Ca mamă și soție, familia mea este pe primul loc – și știu că această acțiune mă va supune unor atacuri ulterioare ale prințului Andrew și celor care îl sprijină -, dar știam că, dacă nu voi continua această acțiune, le voi dezamăgi pe victimele de pretutindeni”, a spus Giuffre.

Înainte de a fi pus sub acuzare, Jeffrey Epstein era cunoscut a fi un apropiat al unor persoane influente, printre care s-au numărat Bill Gates, Bill Clinton, Donald Trump, Kevin Spacey.

CITEȘTE ȘI: Divorțul lui Bill – Melinda Gates: Un scandal sexual ar putea fi cauza separării

Harvey Weinstein va fi judecat în Los Angeles pentru alte acuzații de agresiune sexuală

Foto: Profimedia Imagea