Billy Ray și Adam McKay fac echipă pentru pentru „J6”, un film despre asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie 2021

De: Nicoleta Lepădatu / 21.01.2022, 08:26
Billy Ray și Adam McKay fac echipă pentru pentru „J6”, un film despre asaltul asupra Capitoliului de pe 6 ianuarie 2021

Asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, considerat cel mai grav atac intern asupra democrației de la Războiul Civil, va fi subiectul „J6”, un lungmetraj scris și regizat de Billy Ray, ca o continuare a seriei limitate Showtime „The Comey Rule”. I se alătură Adam McKay, care acum se află la vânătoarea de Oscar pentru „Don’t Look Up”. McKay va fi producător împreună cu Todd Schulman, Josh McLaughlin, Cullen Hoback și Shane Salerno, dintre care ultimul a fost producător executiv al serialului „The Comey Rule”, cu Jeff Daniel și Brendan Gleeson în rolurile principale.

Conform publicației Deadline, scenariul a fost cumpărat deja și discuțiile despre finanțarea filmului sunt în desfășurare.

Inițial, Billy Ray s-a gândit la evenimentele din 6 ianuarie sub forma unei alte serii limitate. Profund afectat de atac, el a călătorit la Washington, D.C. la câteva zile de la asediu și a intervievat un număr de oficiali-cheie atunci când amintirile erau încă proaspete. Acesta i-a inclus pe ofițerii de poliție din Capitoliu Michael Fanone și Harry Dunn, precum și membri ai Congresului care au fost prinși în interiorul Capitoliului când a avut loc asediul violent. Cu Michael  Fanone s-a consultat cu privire la scenariu pe tot parcursul procesului.

„Scopul a fost să facem o relatare cât mai exactă a unei zile importante”, a spus Ray. „Este vorba despre protestatari care au devenit violenți și polițiști care au ajuns apărători ai democrației. Altcineva poate spune povestea haosului de la Casa Albă în acea zi. Am vrut să rămân în tranșee.”

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Leonardo DiCaprio, Meryl Streep şi Timothee Chalamet se alătură distribuţiei din filmul „Don’t Look Up” al lui Adam McKay

Filmul „Don’t Look Up”, record de vizionare pe Netflix cu peste 150 de milioane de ore

Netflix va lansa în ianuarie o serie de podcasturi despre culisele realizării filmului „Don’t Look Up”