Brian Travers, unul dintre membrii trupei UB40 a murit. Muzicianul avea 62 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 24.08.2021, 07:07
Brian Travers, unul dintre membrii trupei UB40 a murit. Muzicianul avea 62 de ani

Brian Travers, saxofonist și unul dintre membrii fondatori ai grupul UB40, a murit duminică, la vârsta de 62 de ani, în casa sa de lângă Birmingham, Anglia. Cauza decesului a fost cancerul; Travers a suferise trei operații pentru extragerea unor tumori cerebrale de când au fost descoperite, la începutul anului 2019.

Cu imensă tristeţe anunţăm trecerea în nefiinţă a tovarăşului, fratelui, membrului fondator al UB40 şi legendei muzicale Brian David Travers”, spune postarea de pe rețelele de socializare ale trupei.

Brian a murit ieri seară în urma unei îndelungate şi eroice bătălii cu cancerul. Gândurile noastre sunt alături de soţia lui Brian, Lesley, fiica sa, Lisa şi fiul său, Jamie. Suntem cu toţii devastaţi de această veste şi vă solicităm să respectaţi nevoia familiei de intimitate în acest moment”.

Brian Travers a pus bazele trupei în 1978 împreună cu colegii săi de la diverse şcoli din Birmingham. Numele formaţiei a fost inspirat de cel al unui formular (Unemployment Benefit, Form 40) ce trebuia completat de persoanele din Marea Britanie care solicitau ajutor de şomaj.

Ultimul concert susţinut de Travers alături de trupă a avut loc în decembrie 2019, pe Arena Birmingham. Componenţa formaţiei a rămas neschimbată timp de aproape trei decenii, până în ianuarie 2008 când Ali Campbell a părăsit grupul. În iunie, solistul Duncan Campbell şi-a anunţat retragerea din muzică din cauza problemelor de sănătate, fiind înlocuit cu Matt Doyle din grupul Kioko.

Trupa, printre ale cărei hituri se numără ”Red Red Wine” şi ”Falling In Love With You”, a vândut 100 de milioane de copii ale albumelor în întreaga lume.

De-a lungul timpului, peste 40 dintre melodiile UB40 au ajuns în clasamentul muzical UK Top 40, formaţia fiind recunoscută drept una dintre cele mai de succes din ţară.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Trupa metal suedeză Sabaton va concerta la Arenele din București pe 12 iulie