Solistul trupei UB40 a anunţat că se retrage din muzică din cauza unor probleme de sănătate

De: Nicoleta Lepădatu / 28.06.2021, 19:08
Solistul trupei UB40 a anunţat că se retrage din muzică din cauza unor probleme de sănătate

Duncan Campbell, solistul trupei UB40, care l-a înlocuit pe fratele său Ali în grupul britanic reggae-pop în 2008, a suferit vara trecută un atac cerebral. De atunci, acesta a făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru a se recupera, ca să poată participa la turneul britanic al trupei, de anul acesta. Din păcate, a suferit recent un nou atac cerebral, așa că artistul, în vârstă de 63 de ani a anunțat „cu părere de rău” că trebuie să se retragă din cauza „problemelor de sănătate care persistă”.

Membrii trupei UB40 au confirmat că au început căutarea unui nou solist care să îl înlocuiască pe Duncan Campbell.

„Din păcate, din cauza problemelor de sănătate care persistă, am decis cu părere de rău să mă retrag din trupă pentru a mă concentra pe recuperarea mea”, a transmis Duncan Campbell. „Sunt foarte recunoscător şi vreau să mulţumesc sincer fanilor pentru sprijinul lor în acest timp şi în toată perioada în care am făcut parte din UB40. Trupa are întreg sprijinul meu pentru a merge mai departe şi, desigur, toate urările mele de bine pentru viitorul cu un nou solist”.

În 2019, un alt membru al trupei a avut probleme serioase de sănătate. Saxofonistul Brian Travers a fost diagnosticat cu o tumoare la creier, fiind astfel nevoit să se retragă din turneul prin care trupa marca cea de-a 40-a aniversare.

Ali Campbell, fratele lui Duncan Campbell a părăsit trupa în 2008, dar a continuat să susțină concerte ca parte a grupului UB40 Featuring Ali, Astro & Mickey.

Trupa UB40 a fost înfiinţat în Birmingham, în 1978, şi numele neobișuit provine de la o formulă folosită în acea perioadă de oamenii care cereau ajutor de somaj.

Printre piesele cunoscute în toată lumea ale trupei se numără „Red Red Wine”, „Falling In Love With You”, „I Got You Babe”.

Foto: YouTube

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai vizionate videoclipuri de pe YouTube din toate timpurile