Experții explică de ce artiști faimoși mor la 27 de ani

De: Loredana Toma / 16.05.2021, 09:52
Experții explică de ce artiști faimoși mor la 27 de ani

Experții au ajuns la concluzia că artiștii care au decedat la vârsta de 27 de ani, de la Amy Winehouse și Kurt Cobain la Jimi Hendrix și Janis Joplin, n-au putut face față presiunii venite la pachet cu succesul într-o perioadă de formare și dezvoltare din viața lor.

Această tendință a fost remarcată încă din anii 1800 și se pare că nu va dispărea prea curând. Morbidul “Club 27”, așa cum este cunoscut, se referă, în special dar nu numai, la artiști rock and roll și include staruri ca Brian Jones de la Rolling Stones și Jim Morrison, dar și artiști vizuali precum Jean-Michel Basquiat și Dash Snow. 

Artista și fosta vedetă Disney Miley Cyrus este printre cei care au fost prinși într-o spirală a distrugerii pe la vârsta de 20 de ani, dar autoarea hitului Wrecking Ball” a încercat apoi să se distanțeze de „Clubul 27”. Cyrus, care a împlinit 28 de ani în noiembrie anul trecut, a menționat într-un interviu pentru nme.com că a fost “foarte atentă” la vârsta de 27 de ani.

“ 27 este un capitol în care intri și asta a fost”

“Vârsta de 27 de ani a însemnat pentru mine un an în care chiar a trebuit să mă protejez foarte mult. Asta m-a determinat să îmi doresc într-adevăr să nu mai beau alcool, pentru că am pierdut foarte mulți artiști la vârsta de 27 de ani. Este o vârstă crucială, un capitol în care intri și asta a fost. Cred că unii artiști pur și simplu n-au putut să-și controleze propria putere”, a spus Cyrus.

Unul dintre lucrurile comune ale celor care au sfârșit în clubul celor decedați la 27 de ani este faptul că toți au devenit faimoși la vârste foarte fragede. Deși Cyrus nu a fost victimă a Clubului 27, ea este un exemplu al efectelor pe care faima le are asupra tinerilor.

“Adolescența și vârsta de 20 de ani sunt perioade cruciale pentru dezvoltarea sănătății  mintale și este clar că cei care sunt în lumina reflectoarelor ajung să aibă experiențe diferite comparativ cu cei care nu sunt. Nu există nicio îndoială că faima are un impact psihologic asupra acelora care o caută și o obțin. A fi în centrul atenției este o experiență intensă, mai ales pentru că nu se poate reveni la a fi, din nou, necunoscut. Lumea unui copil faimos este plină de singurătate, sub multă presiune și plină de influențe externe. Așteptările i-au format imaginea de sine, iar, când încearcă să descopere cine este cu adevărat, începe să sufere de anxietăți și se teme să nu își piardă faima obținută”, a precizat psihologul Lee Chambers, pentru UNILAD.

CITEȘTE ȘI: Demi Lovato, despre viol, supradoză și traume în noul său documentar YouTube

Demi Lovato a suferit un infarct și trei accidente cerebrale după supradoza de droguri

Demi Moore a ajuns la spital, dupa o supradoza de medicamente

Foto: Profimedia Images