Canal+ renunță la difuzarea evenimentelor din Festivalul de la Cannes, după 28 de ani

De: Ana Obretin / 13.12.2021, 13:50
Canal+ renunță la difuzarea evenimentelor din Festivalul de la Cannes, după 28 de ani

Canal+ renunță la difuzarea evenimentelor din Festivalul de la Cannes. Grupul TV a invocat audiențe „nu întotdeauna la înălțime” drept motiv pentru încheierea acestui parteneriat care a durat 28 de ani. 

France Televisions ar putea obține drepturile pentru acest eveniment, compania media confirmând, de altfel, că este în discuții cu Pierre Lescure și Thierry Frémaux, președinte, respectiv delegat general al Festivalului de la Cannes.

Anunțul a fost făcut de Gérald-Brice Viret, director de antene și programe al grupului Canal +, într-un interviu publicat în Le Journal du Dimanche.

CITEȘTE ȘI: „Titane”, premiat cu Palme d’Or la Cannes 2021, în cinema din 3 decembrie

„Între Cannes și Canal +, este o lungă poveste de dragoste. Ne-am confruntat cu o escaladare din partea serviciului public, care a oferit mai mulți bani decât noi”, a declarat Gérald-Brice Viret, confirmând informațiile publicate vineri de ziarul Le Point. Potrivit acestuia, France Télévisions, asociat cu platforma media digitală Brut, ar urma să difuzeze ceremoniile de deschidere și de închidere ale Festivalului de la Cannes 2022, care va avea loc în perioada 17-28 mai.

„Nu am vrut să participăm la această escaladare, așa că ne-am retras din licitație”, a explicat Gérald-Brice Viret, asigurând că, în ciuda prestigiului competiției de la Cannes, „publicul nu este întotdeauna la înălțime, cu aproximativ 600.000 de telespectatori pe seară de gală”, potrivit Le Figaro.

„Cannes este o mașinărie mare, vorbim de câteva milioane de euro. Nu suntem în război, le dorim mult succes. Rămânem în relații excelente cu primăria, în special prin festivalul Canneseries”, a adăugat el. Directorul de programe Canal+ a garantat însă că vor continua să acopere festivalul cu „mai multe resurse”, datorită economiilor astfel realizate. „Pe lângă munca jurnaliştilor noştri la faţa locului, planificăm un program zilnic în acces prime time”, a detaliat el.

Aproximativ 875.000 de telespectatori au urmărit ceremonia de închidere a celei de-a 74-a ediții a Festivalului de Film de la Cannes, difuzat pe Canal + în iulie, atingând o cotă de audiență de 5,5%. Acesta este un nivel stabil față de ultima ediție de dinaintea pandemiei, din mai 2019, dar departe de recordul istoric din 2013, când ceremonia de închidere a celei de-a 66-a ediții a a adunat 2,2 milioane de telespectatori.

CITEȘTE ȘI: Les Films de Cannes à Bucarest: Filmul „Imaculat” a câștigat Premiul Publicului

Foto: Profimedia Images