Cannes 2021: Léa Seydoux testată pozitiv pentru Covid. Prezența actriței la festival este incertă

De: Nicoleta Lepădatu / 11.07.2021, 08:26
Cannes 2021: Léa Seydoux testată pozitiv pentru Covid. Prezența actriței la festival este incertă

Actriţa franceză Léa Seydoux a fost testată pozitiv pentru COVID-19 şi ar putea fi nevoită să-şi anuleze prezenţa la festivalul de film.

La cea de a 74-a ediţie a Festivalului de la Cannes actrița prezintă patru pelicule, trei dintre ele în competiţie.  Léa Seydoux, una dintre cele mai aşteptate prezenţe anul acesta la Cannes, este vaccinată şi asimptomatică, dar a fost testată pozitiv pentru COVID-19 în urmă cu câteva zile.

Actrița s-ar fi infectat în timpul turnării peliculei Par un beau matin. Revista Variety scrie că Léa Seydoux se află în izolare la domiciliul ei din Paris, este asimptomatică şi se testează zilnic, având nevoie de un rezultat negativ două zile la rând la testul COVID-19 pentru a putea veni la Cannes.

Conform programului festivalului, care se desfăşoară între 6 şi 17 iulie, Léa Seydoux urmează să prezinte peliculele The French Dispatch, L’histoire de ma femme şi France’, în aceasta din urmă ea jucând rolul principal, toate trei aflate în competiţia pentru premiul Palme d’Or, plus pelicula Tromperie în secţiunea paralelă.

Léa Seydoux are mare succes la critică și este considerată un candidat puternic pentru titlul de cea mai bună actriță  la Cannes datorită numărului mare de filme în care joacă și care sunt înscrise în competiție. Ea a câștigat Palme d’Or în 2013, pentru interpretarea din filmul lui Abdellatif Kechiche, „Blue is the Warmest Color”.

Festivalul de la Cannes se desfăşoară anul acesta în condiţii sanitare foarte stricte, cu masca obligatorie în toată incinta Palatului Festivalurilor, participanţii fiind de asemenea obligaţi să prezinte un certificat de vaccinare sau un test negativ la COVID-19 efectuat cu cel mult 48 de ore înainte.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Cannes 2021: Matt Damon în lacrimi la premiera „Stillwater‟, filmul cu care se reîntoarce la festival

Tags: