Primul număr din „Captain America Comics” a fost vândut la o licitație cu 3,1 milioane de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 08.04.2022, 08:34
Primul număr din „Captain America Comics” a fost vândut la o licitație cu 3,1 milioane de dolari

Un exemplar din primul număr al benzilor desenate „Captain America”, care prezintă prima apariție a acestuia, s-a vândut la o licitație cu puțin peste 3,1 milioane de dolari.

Vânzarea marchează un record pentru benzile desenate, „Captain America Comics” No. fiind acum una dintre primele cinci cele mai scumpe benzi desenate vândute vreodată. Prețul final a fost de 3.120.000 USD, care includea prima cumpărătorului. Vânzarea s-a realizat ca parte a evenimentelor de comic art ale Heritage Auctions, care se desfășoară până duminică.

Benzile desenate „Captain America” au apărut la chioșcurile de ziare în decembrie 1940, cu un an întreg înainte de atacul japonez asupra Pearl Harbor, care ar fi împins Statele Unite în al Doilea Război Mondial, și prezintă una dintre cele mai emblematice coperți ale benzilor desenate: eroul care l-a pocnit pe liderul nazist Adolf Hitler.

Joe Simon și Jack Kirby l-au creat pe erou pentru Timely Comics, predecesorul Marvel Comics, cu povestea acum binecunoscută a unui tânăr fragil pe nume Steve Rogers căruia i se injectează un ser care îl transformă într-un super-soldat. De asemenea, a fost introdus și companionul lui Cap, Bucky, care în vremurile moderne va deveni eroul cunoscut sub numele de Winter Soldier și va fi prezentat în mod proeminent în filmele Marvel Studios și într-o serie Disney+. Benzile desenate a fost un succes instantaneu și s-au vândut sute de mii de exemplare pe lună.

Foto: Heritage Auctions

CITEȘTE ȘI: Anthony Mackie va juca în filmul Marvel „Captain America 4”

Dakota Johnson o va interpreta pe Madame Web, un personaj din universul benzilor desenate Marvel