Cariera sopranei Elena Moșuc, sărbătorită pe scena Operei Naționale București

De: Ana Obretin / 26.05.2021, 15:23
Cariera sopranei Elena Moșuc, sărbătorită pe scena Operei Naționale București

Opera Națională București prezintă duminică, începând cu ora 18.30, gala aniversară „Elena Moșuc 30”, un eveniment unic menit să celebreze activitatea artistică a celebrei soprane.

La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Daniel Jinga, iar, alături de Elena Moșuc, pe scenă vor urca soliștii Operei Naționale București Oana Andra, Daniel Magdal, Lucian Petrean și Alin Stoica. Conceptul regizoral poartă semnătura lui Alexandru Nagy, iar invitat special va fi  Christoph Hebeisen. Evenimentul este dedicat Zilei Românilor de Pretutindeni, ce se va sărbători în acest an la data de 30 mai, potrivit unui comunicat remis Apropo de ONB.

Important promotor internațional al valorilor artei lirice, soprana de naționalitate româno-elvețiană Elena Moșuc a fost invitată să cânte pe cele mai faimoase scene internaționale (la Teatrul Scala din Milano, Viena, Opera Covent Garden din Londra, Teatrele Bastille, Opéra Comique, Palais Garnier si Champs-Elysées din Paris, Roma, Torino, Veneția, Palermo München, Berlin, Hamburg, Bucuresti, Barcelona, Bilbao, Tel Aviv etc.) și în festivaluri de renume.

Recunoscută drept una dintre cele mai versatile și expresive soprane ale epocii moderne, Elena Moșuc a colaborat cu mari dirijori precum Sir Colin Davis, Nikolaus Harnoncourt, Christoph von Dohnanyi, Fabio Luisi, Nello Santi, Bruno Campanella, Maurizio Arena, Carlo Franci, Lorin Maazel, Marcello Viotti, Gustavo Dudamel, Philipp Jordan,  Evelino Pido, Jordi Bernàcer, Valéry Gergiev și cu regizori de marcă ca Franco Zeffirelli, Liliana Cavani, Ruth Berghaus, Sven-Eric Bechtolf, Stefan Herheim, Mario Martone, Gilbert Deflo, Renata Scotto, David McVicar, Lorenzo Mariani, Graham Vick, Davide Livermore, Martin Kusej etc.

Printre triumfurile recente se numără câteva debuturi considerate excepționale și care i-au îmbogățit repertoriul, precum Norma (Zürich, Lyon, Paris, Festivalul din Savonlinna), Marguerite (Faust) la Zürich, Hamburg și Budapesta, Liù (Turandot) la Zürich și la Festivalul puccinian de la Torre del Lago, Mimi (Zürich, Bucuresti), Medora (Il Corsaro) Zürich și Duisburg, Nedda (Pagliacci), Alice Ford (Falstaff), Luisa Miller (Zürich, Napoli, Scala din Milano), Lucrezia Borgia, Maria Stuarda (Zürich si Berlin), Anna Bolena (concertant la Viena), Semiramide (Lyon, Paris) și Magda (La Rondine) în München.

Biletele pentru evenimentul de duminică pot fi achiziționate online de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

„Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate și nu depășesc o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Vă reamintim că purtarea măștii este obligatorie, se va respecta distanțarea socială, iar spectacolul nu are pauză. Accesul în sala de spectacole se va realiza cu o oră înainte de a începe reprezentația, în baza biletului (fizic sau electronic). Pentru a participa la spectacolele Operei Naționale București vaccinarea nu este obligatorie”, transmite instituția.

CITEȘTE ȘI: Premiera spectacolului „Coppelia”, programată cu public la Opera Națională București

Variety: Lady Gaga, în topul femeilor care au îmbinat cu succes muzica și actoria

Foto: Opera Națională București