Variety: Lady Gaga, în topul femeilor care au îmbinat cu succes muzica și actoria

De: Loredana Toma / 04.04.2021, 09:33
Variety: Lady Gaga, în topul femeilor care au îmbinat cu succes muzica și actoria

Lady Gaga se numără printre puținele vedete de la Hollywood care au reușit să îmbine cu succes cariera muzicală și cea de actriță.

Artista a obținut de-a lungul carierei 29 de nominalizări la Grammy, dintre care 12 s-au transformat în trofee câștigate, fiind astfel pe locul al nouălea în topul cântărețelor cu cele mai multe premii oferite de Recording Academy. Ea este devansată, până în prezent, de Beyoncé, cu 28 trofee, Alison Krauss (27), Aretha Franklin (18), Adele și Alicia Keys (15), Ella Fitzgerald, Emmylou Harris și Leontyne Price, cu câte 13 trofee în portofoliu.

Potrivit unui top pe care publicația Variety l-a realizat pentru a marca a 35-a aniversare a artistei Lady Gaga, născută pe 28 martie, aceasta face parte dintre vedetele care au făcut cu succes trecerea de la scena muzicală pe marele ecran.

O stea s-a născut odată cu rolul din “A Star Is Born” jucat de Lady Gaga

Gaga excelează și la capitolul actorie și, după câteva roluri mai mici în filme precum “Machete Kills” (2013) și “Sin City: A Dame to Kill For” (2014), aceasta a arătat de ce este capabilă prin partitura din lungmetrajul cu care actorul Bradley Cooper a debutat ca regizor, “A Star is Born” (2018). Astfel, ea a devenit cea de-a doua artistă nominalizată pentru interpretare actoricească, dar și în calitate de compozitor în același an, urmându-i lui Mary J. Blige, care a marcat această premieră cu un an înaintea ei. După Gaga, Cynthia Erivo (“Harriet”) și Leslie Odom Jr (“One Night in Miami”) au înscris aceeași performanță. Înainte de a fi dublu nominalizată la Oscar, Gaga a obținut o selecție la aceste trofee, alături de Diane Warren, pentru piesa originală “Til It Happens to You” din filmul documentar “The Hunting Ground” (2015).

Pariurile sunt pe interpretarea lui Lady Gaga în filmul “House of Gucci”

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de House Of Gucci (@theguccimovie)

Obișnuindu-și fanii cu standarde înalte, acum pariurile sunt pe rolul din filmul “House of Gucci”, în regia lui Ridley Scott, unde o portretizează pe Patrizia Reggiani, fosta soție a lui Maurizio Gucci, care a coordonat uciderea creatorului de modă italian. Gaga joacă alături de Adam Driver, Jeremy Irons, Jared Leto și Al Pacino, printre alții, și a fost trecută pe lista celor 36 cele mai așteptate performanțe ale anului 2021, potrivit Variety.

Mențiuni de onoare și Top 10 performanțe de succes

Variety le amintește, la capitolul îmbinării cu succes a carierei muzicale cu cea actoricească, pe Mariah Carey, în filmul “Precious: Based on the Novel ‘Push’ by Sapphire” (2009), Beyoncé Knowles, în “Dreamgirls” (2006), Madonna, în “Evita” (1996), Mandy Moore, în “Saved!” (2004), Barbra Streisand, în “The Prince of Tides” (1991).

Totuși, Topul 10 realizat de publicația Variety este condus de Björk, cu rolul din “Dancer în the Dark” (2000), iar podiumul este completat de Jennifer Hudson, în “Dreamgirls” (2006), și Lady Gaga, în “A Star is Born” (2018).

Clasamentul este completat, în ordine, de Cher, în “Moonstruck” (1987), Courtney Love, în “The People vs. Larry Flynt” (1996), Mary J Blige, în „Mudbound” (2017), Janelle Monáe, în ‘Hidden Figures’ (2016), Janet Jackson, în “Poetic Justice” (1993), Queen Latifah, în “Chicago” (2002), și Bette Midler, în “For the Boys” (1991).

CITEȘTE ȘI: Lady Gaga dezvăluie prima imagine de pe platourile „House Of Gucci”

 Tony Bennett și Lady Gaga lansează al doilea album împreună  

Lady Gaga va cânta imnul național la ceremonia de învestire a lui Joe Biden 

Lady Gaga, dezvăluiri cutremurătoare despre viol! Artista suferă de o boală mintală 

Foto: Profimedia Images