Cele mai periculoase 5 cocteiluri

De: Marian Andrei / 09.07.2014, 12:00
Sunt multe diferențe între a bea o bere și a savura tacticos un cocteil extravagant, dar și o asemănare frapantă: în cazul în care nu știi cînd să te oprești, durerea de cap de a doua zi este cruntă.

Dar nu numai numărul mare de cocteiluri poate da dureri de cap, în special dimineața, ci și rețeta de preparare.

Cocteilul este un amestec de băuturi, care conține unul sau mai multe tipuri de alcool și arome, sucuri de fructe, sosuri, miere etc. Creat inițial pentru a satisface persoanele cu gusturi pretențioase, cocteilul a devenit extrem de popular în timpul Prohibiției din Statele Unite, pentru că aromele mascau gustul alcoolului.

Era inevitabil ca printre diversele rețete „normale” de cocteil să existe și unele care, datorită combinației de ingrediente, să aibă un efect mai puternic sau mai rapid asupra consumatorului.

Iată deci, cinci dintre cele mai periculoase cocteiluri, din punctul de vedere al periculozității lor pentru consumator.

5. Cuba Libre

Cuba Libre a fost inventat în anii 1900 în Cuba. Preparat din rom, Coca Cola și lime, garnisit cu o felie de ananas, acest cocteil este echivalent cu 2,3 băuturi alcoolice standard, un singur pahar putând ridica alcoolemia la o valoare mai mare decât limita legală.

4. Hurl Hurl

Unii ar spune că este o băutură ușoară, din cauza lichiorurilor aromate pe care le conține, dar se înșală.

Acest cocteil conține o parte Amaretto la care se adaugă suc de afine, cremă de banane, rom Malibu, lichior de pepene galben, schnapps de piersici, lichior de zmeura, lichior Southern Comfort, și triplu sec, amestecate cu gheață într-un shaker.

Se poate servi în pahare de cocteil sau se poate bea în shoturi.

3. Zombie

 

Dacă întrebi cunoscătorii despre cele mai puternice cocteiluri, Zombie va fi menționat destul de des, poate și cu numele „de alint”, Skull Puncher (zdrobitorul de cranii).

Deși rețeta originală, inventată în 1930 de Donn Beach, este păstrată secretă și în zilele noastre, este unanim acceptată următoarea: 1/2oz Bacardi 151 rum, 1oz suc de ananas, 1oz suc de portocale, 1/2oz brandy de piersici, 1 liguriță de zahăr, 2oz rom alb, 1oz rom brun, 1oz suc de lime (1 oz = 39 ml). Toate ingredientele sunt amestecate într-un blender, după cere se adaugă romul și se garnisește cu o cireașă.

Atenție! În ciuda aspectului plăcut, este una dintre cele mai periculoase cocteiluri, prin prisma conținutului de alcool, cât și a celui de zahăr.

2. Mătușa Roberta

Mătușa Roberta conține numai băuturi alcoolice: 1oz absint, 1.5oz vodcă, 1/2oz rom, 1oz coniac, 3/4oz gin, 1/2oz lichior de mure.

Legenda spune că această băutură a fost inventată în anii 1800 de către o prostituată care avea și o afacere cu băuturi de contrabandă.

Chiar dacă este sau nu adevărată legenda despre acest cocteil, faptele rămân – este o băutură foarte tare, unii spunând că este cea mai tare.

1. Vaportini

Noul trend, care implică inhalarea alcoolului în loc de a-l bea, ar putea fi cel mai puternic „cocteil” dintre toate.

Julie Palmer a inventat un recipient din sticlă din care alcoolul este inhalat, după ce este încălzit în prealabil la 60 de grade, afirmând că inhalarea alcoolului „are avantajul că nu introduce în organism calorii, carbohidrați sau impurități” și are efect „instantaneu”.

În „localul” ei, deschis în Chicago, se poate inhala alcool infuzat cu diverse arome.

Totuși, experții avertizează asupra posibilității intoxicației grave cu alcool, a rănilor produse plămânilor de vaporii de alcool și a pericolului de… incendiu.

Apărută în 2012, în Statele Unite, moda inhalării alcoolului se răspândește destul de repede în restul lumii, „prinzând” foarte bine în Marea Britanie.