Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”

De: Adrian Popa / 14.10.2021, 10:14
Cele trei filme preferate ale lui Quentin Tarantino, regizorul „Pulp Fiction”

Quentin Tarantino este unul dintre cei mai talentați regizori din toate timpurile. Printre filmele notabile din cariera lui se numără „Reservoir Dogs”, „Django Unchained” și „Pulp Fiction”. Aceste creații sunt rodul pasiunii pe care a avut-o Tarantino pentru cinematografie încă de când era copil.

Regizorul a văzut, de-a lungul procesului de maturizare, filme create în toată lumea, iar acestea i-au influențat munca de mai târziu. Într-o discuție avută cu The Talks, Tarantino a declarat: „Capul meu este un burete. Ascult la ce spune oricine, privesc puțin comportament idiosincrasic, oamenii îmi spun o glumă și mi-o amintesc. Oamenii îmi spun o poveste interesantă din viața lor și mi-o amintesc”,

Regizorul a spus, de-a lungul timpului, și care au fost cele trei filme care au avut cea mai puternică influență asupra lui:

1. „The Good, the Bad, and the Ugly” (regizat de Sergio Leone și apărut în anul 1966)

Westernul regizorului italian Segio Leono îi are în roluri principale pe actorii Clint Eastwood („Cel Bun”), Lee Van Cleef („Cel Rău”) și Eli Wallach („Cel Urât”). Cei trei caută o comoară ascunsă într-un mormânt fără nume, în timpul Războiului Civil American. Scenariul este presărat cu violență, intrigi, trădări și dueluri sângeroase. Filmul atrage atenția și prin coloana sonoră de excepție semnată de legendarul Ennio Morricone.

2. „Taxi Driver” (Martin Scorsese, 1976)

Filmul spune povestea lui Travis Bickle (Robert De Niro), un veteran al războiului din Vietnam care suferă de insomnie și își petrece nopțile la volanul unui taxi, străbătând străzile orașului New York. Potrivit Cinemagia, „Scorsese creionează un New York cu imagini dezolante, de neuitat: canalizări aburinde, străzi inundate de ploaie, lumini izbitoare de neon care, împreună, reprezintă o adevărată viziune a infernului pe pământ”.

3. „Abbott and Costello Meet Frankenstein” (Charles Barton, 1948)

Acest titlu mai puțin cunoscut este considerat, de unii critici, unul dintre cele mai hazlii filme din toate timpurile. Comedia horror urmărește aventurile duo-ului Abbott și Costello prin castelul lui Dracula. Acolo îi întâlnesc pe monstrul lui Frankenstein, Wolf Man și pe… Dracula.

„Abbott and Costello Meet Frankenstein a fost filmul meu preferat când eram foarte, foarte, tânăr”, a declarat Tarantino în 2012.

Foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI:

Quentin Tarantino: „Vreau să mă retrag cât sunt încă în formă! Voi îmbătrâni cu graţie!”

Actori pe care îi cunoști din vedere, dar nu le știi numele