Quentin Tarantino: “Vreau să mă retrag cât sunt încă în formă! Voi îmbătrâni cu graţie!”

Redacția / 11.11.2014, 15:42
Quentin Tarantino: “Vreau să mă retrag cât sunt încă în formă! Voi îmbătrâni cu graţie!”
Regizorul Quentin Tarantino plănuieşte să se retragă din activitate, după terminarea peliculei "The Hateful Eight", spunând că turnarea a zece filme şi lăsarea fanilor cu sentimentul de a vrea mai mult "sună corect".
În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu privire la cel mai recent film al său, western-ul „The Hateful Eight”, care va fi lansat în 2015, Quentin Tarantino a sugerat că nu este departe de momentul în care se va retrage, potrivit independent.co.uk.
 
„Voi scrie piese de teatru şi cărţi, voi îmbătrâni cu graţie”, a răspuns Quentin Tarantino la întrebarea lui Samuel L. Jackson despre ce va face dacă se retrage din cinematografie.
 
„Nu cred că un artist trebuie să stea pe scenă până când publicul îl imploră să coboare. Îmi place ideea de a lăsa fanii dorindu-şi mai mult. Cred că regia este un domeniu pentru oameni tineri şi îmi place ideea unei legături de genul unui cordon ombilical între primul şi ultimul meu film. Nu vreau să ridiculizez pe nimeni care are o părere diferită, dar eu vreau să mă retrag cât sunt încă în formă”, a spus Tarantino.
 
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
 
„Îmi place că voi lăsa în urmă o filmografie cu zece producţii. Nu e bătut în cuie, dar ăsta e planul. Dacă mai târziu voi da peste un film bun nu voi spune că nu îl fac doar pentru că am spus că nu mai fac filme. Dar zece filme fac şi gata, o să îi las pe fani să-şi dorească mai multe, mi se pare bine aşa”, a mai spus regizorul american.
 
Potrivit  Mediafax,  afirmaţiile lui Tarantino trebuie privite totuşi cu o oarecare neîncredere, având în vedere că regizorul a spus că nu va mai turna „The Hateful Eight” după ce scenariul filmului a fost publicat pe internet, dar s-a răzgândit două săptămâni mai târziu.