Celebra cântăreață Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 05.07.2021, 20:53
Celebra cântăreață Raffaella Carra a murit la vârsta de 78 de ani

Raffaella Carra avea 78 de ani și în lunga ei carieră a devenit o legendă a muzicii şi a televiziunii italiene, fiind adorată şi de publicul din străinătate, mai ales de cel spaniol.

Anunțul a fost făcut de cel care i-a fost partener în ultimii ani, Sergio Japino, care a scris într-un mesaj: Raffaella ne-a lăsat, ne-a părăsit. A plecat într-o lume mai bună, unde omenia sa, râsul ei inconfundabil şi talentul său extraordinar vor străluci pentru totdeauna”.

Sergio Japino a declarat agenției de presă italiană Ansa că artista a murit la ora locală 16.20, după o îndelungă suferință provocată de o boală, dar nu a dat mai multe detalii despre aceasta. A fost o forţă de neoprit, cu o voinţă de fier care nu a părăsit-o până în ultimul moment, astfel încât nimeni nu a ştiut cât de grea i-a fost suferinţa”, adaugă comunicatul.

În prezent, nu se știe când sau unde va avea loc înmormântarea, dar Sergio Japino a spus că dorința ei a fost să fie incinerată.

Născută la Bologna la 18 iunie 1943, pe numele său real Raffaella Maria Roberta Pelloni, a debutat în televiziune cu programul Tempo di danza” (1961), alături de Lelio Luttazzi şi în comedia muzicală Scaramouche” (1965). În 1970, a fost cooptată ca prezentatoare şi dansatoare a emisiunii Canzonissima”, devenind astfel cunoscută marelui public. Carra a devenit astfel prima showgirl” a micilor ecrane în alb-negru.

Printre melodiile ei cunoscute în toată lumea se numără și A far l’amore comincia tu”.

În 2001, a fost coprezentatoare a Festivalului de la Sanremo, iar în 2004 a condus programul Sogni”, însă publicul şi-o va reaminti mai ales pentru emisiunea Amore” din 2006, dedicată adopţiilor la distanţă.

În 2007, a fost lansată Raffica Carra”, o compilaţie video-muzicală care face o trecere în revistă a carierei sale prolifice. În 2013, Raffaella Carra revine pe micile ecrane în chip de coach” al emisiunii de talente muzicale The Voice of Italy”, iar în acest an este lansat şi ultimul său album, Replay”.

Foto: Profimedia images

CITEȘTE ȘI: Ada Condeescu, transformată în divă italiană!