Centrul Național al Cinematografiei organizează o nouă sesiune de finanțare nerambursabilă

De: Ana Obretin / 26.02.2021, 19:26
Centrul Național al Cinematografiei organizează o nouă sesiune de finanțare nerambursabilă

Centrul Național al Cinematografiei (CNC) anunță organizarea sesiunii în vederea acordării de finanțare nerambursabilă pentru manifestări ce se vor organiza in perioada iulie-decembrie 2021, cum ar fi: organizarea de festivaluri de film in Romania, susținerea unor programe de cultură și educație cinematografică, editarea unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei, alte activități culturale sau manifestări in domeniul cinematografiei, cinematograful de artă, potrivit unui comunicat remis Apropo de Ministerul Culturii.

Sesiunea are loc în temeiul art 25 din OG 39/2005, Ordinului ministrului culturii și cultelor nr. 2335/2006 cu modificările și completările ulterioare, schemei de ajutor de stat pentru organizarea de festivaluri de film in Romania, schemelor de ajutor de minimis pentru susţinerea programelor de cultură, educaţie cinematografică, organizarilor de evenimente culturale cinematografice, precum şi pentru editarea publicaţiilor de specialitate.

În ceea ce privește bugetul alocat acestei sesiuni de finanțare nerambursabilă, acesta nu este stabilit.

„Nu există un buget fix, pentru că nu ştim exact câte proiecte sunt. În funcţie de proiecte, de câte vor fi eligibile, noi le vom finanţa pe toate. Aşa am făcut mereu. Dacă obţin punctaj de peste 70%, în funcţie de cerinţele lor, noi le finanţăm. În general, 75% – 80% dintre cele depuse sunt eligibile. Absolut toate sunt finanţate”, a declarat pentru News.ro directorul general al CNC, Anca Mitran.

Anexele care se vor completa se pot descărca din sectiunea „Finantari” de pe site-ul CNC: http://cnc.gov.ro/ pentru organizarea de festivaluri de film, evenimente si alte manifestari, cinematograf de artă, distributie de film.

Instituția mai informează că dosarele pot fi depuse în perioada 1 – 16 martie la sediul CNC, în format digital, la [email protected], sau prin posta. Mai multe detalii se găsesc pe http://cnc.gov.ro/?p=56635.

CITEȘTE ȘI: Raed Arafat spune că marile festivaluri de anul acesta ar putea să nu aibă loc 

Festivalul AWAKE revine în vară, cu o ediție „nomadă”, adaptată pandemiei 

Foto: Profimedia Images