Charlotte Gainsbourg și Matt Dillon vor juca rolurile lui Simone de Beauvoir și al lui Nelson Algren în filmul „An Ocean Apart”

De: Nicoleta Lepădatu / 04.09.2021, 17:20
Charlotte Gainsbourg și Matt Dillon vor juca rolurile lui Simone de Beauvoir și al lui Nelson Algren în filmul

Matt Dillon (“The House That Jack Built”) și Charlotte Gainsbourg (“Antichrist”, “Nymphomaniac”) vor juca împreună în filmul “An Ocean Apart”, de Fred Garson, o dramă de epocă despre aventura romantică dintre filozoafa franceză Simone de Beauvoir și scriitorul american Nelson Algren.

Filmul este dezvoltat de producătorul francez Olivier Delbosc la Curiosa Films. Matt Dillon este la Veneția, cu „Land of Dreams”, proiecție aflată în secțiunea Orizonturi, iar Charlotte Gainsbourg joacă în „Les choses humaines”, film care va fi prezent la Festivalul de Film de la Veneția în afara competiției.

Acțiunea fimului este amplasată la sfârșitul anilor 1940, la Paris și Chicago. Scenariul pentru “An Ocean Apart” a fost scris de Ron Riley în colaborare cu Garson și Claire Barré. Filmul prezintă relația intensă, dar desfășurată în cea mai mare parte prin intermediul unor scrisori între Beauvoir și Algren, care s-a întins din 1947 până în 1964. Algren, care era evreu, este cel mai bine cunoscut pentru romanul „Omul cu brațul de aur”, care a câștigat Premiul Național al Cărții în 1950 și a fost adaptat pentru filmul lui Otto Preminger, cu Frank Sinatra și Kim Novak.

Simone De Beauvoir, o feministă remarcabilă, căsătorită cu renumitul filozof Jean-Paul Sartre, a publicat multe cărți iconice care sunt încă relevante din punct de vedere cultural, inclusiv „Al doilea sex”.

„Deși amândoi aveau 40 de ani, au împărtășit o pasiune adolescentină pe care nu o mai experimentaseră până atunci”, a spus Garson, ale cărui titluri anterioare includ ”Les hommes de l’ombre” și ”Qui sème le vent”. „Simone De Beauvoir era căsătorită cu Sartre de 20 de ani și se afla la răscruce de drumuri în carieră; ea abia începea să scrie ‘Le deuxième sexe’ ”.

Filmul o va avea director de imagine pe Virginie Saint Martin (”Tango Libre”). Curiosa strânge în prezent finanțare pentru film.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Charlotte Gainsbourg: Portretul “nimfomanei” la maturitate