Chitara spartă de Noel Gallagher în noaptea când s-a destrămat Oasis, la licitație

De: Ana Obretin / 20.04.2022, 14:52
Chitara spartă de Noel Gallagher în noaptea când s-a destrămat Oasis, la licitație

Chitara spartă de Noel Gallagher în noaptea care a dus la destrămarea trupei Oasis va fi scoasă la licitație pe 17 mai, la Paris.

Incidentul ce a marcat sfârșitul unei trupe de succes a avut loc la festivalul Rock en Seine, în 2009. „Între cei doi frați era un conflict de ceva vreme, dar, în acea seară, a explodat în culise, chitara lui Noel a fost spartă și a urmat destrămarea grupului”, a declarat pentru AFP Jonathan Berg, cofondatorul companiei. Artpèges. Mulțimea care aștepta concertul a aflat atunci, cu uimire, mesajul despre despărțirea lor. Spectacolul a fost anulat. De atunci, frații inamici au schimbat multe replici acide în presă și pe rețelele de socializare online, înainte de o relativă acalmie în ultima vreme.

CITEȘTE ȘI: 10 filme biografice cu muzicieni (Video)

O chitară din colecția lui Eric Clapton a fost vândută pentru 625.000 de dolari

Instrumentul a fost restaurat de un specialist francez, Philippe Dubreuille, la doi ani după incident. Noel Gallagher a renunțat în cele din urmă la el, pentru că îi amintea prea mult de Oasis.

Chitara, estimată la un 300.000 – 500.000 de euro, are un preț de pornire de 150.000 de euro. Instrumentul este lotul vedetă într-o licitație de 85 de obiecte, care va avea loc la Hôtel Drouot din Paris, potrivit Le Figaro.

La licitație vor mai fi scoase, printre altele, o ținută „bondage” purtată de Martin Gore, membru Depeche Mode, estimată între 8.000 și 12.000 de euro, precum și un disc cu autografele lui Jimi Hendrix și Johnny Hallyday, evaluat în același interval de preț.

CITEȘTE ȘI: O chitară bas a lui Paul McCartney s-a vândut la licitație cu 496.100 de dolari

Foto: Profimedia Images