O chitară bas a lui Paul McCartney s-a vândut la licitație cu 496.100 de dolari

De: Nicoleta Lepădatu / 16.12.2021, 09:03
O chitară bas a lui Paul McCartney s-a vândut la licitație cu 496.100 de dolari

O chitară bas a lui Paul McCartney s-a vândut la licitație cu 496.100 de dolari, aceasta fiind cea mai mare sumă cu care o astfel de chitară s-a vândut vreodată.

Muzicianul în vârstă de 79 de ani a folosit chitara sa Yamaha BB-1200 în studio și în turneu cu Wings, iar când a fost vândut în weekend, instrumentul a doborât recordul pentru cel mai mare preț de vânzare al unei chitare bas, depășindu-l pe cel de anul trecut când un Fender Mustang din 1969 aparținând fostului rocker de la Rolling Stones, Bill Wyman, s-a vândut cu 384.000 de dolari.

Și acesta nu a fost singurul record doborât la licitație, care a fost organizată de The Edge de la U2 și de producătorul Bob Ezrin pentru organizația lor de caritate Music Rising.

O Telecaster Lake Placid Blue Fender distrusă de Eddie Vedder în timpul unui concert a fost vândută pentru 266.200 de dolari, ceea ce o face cea mai scumpă chitară spartă vândută vreodată la licitație.

În licitație au mai fost și instrumente ale unor artiști precum U2, Bruce Springsteen, Lou Reed, Johnny Marr, Green Day, Sir Elton John, Joan Jett, Kings Of Leon, Rush și Radiohead.

Licitația, în scop caritabil, a reușit să strângă peste 2 milioane de dolari care vor fi folosiți pentru a ajuta muzicienii afectați de pandemia de COVID-19.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Radiohead, Paul McCartney, U2, Green Day și alții scot la licitație chitare în scopuri caritabile

Albumul „30” al cântăreţei Adele a devenit cel mai bine vândut material discografic lansat în 2021, în doar trei zile de la lansare

U2 anunță ediția aniversară a albumului „Achtung Baby”, lansat în urmă cu 30 de ani

Elton John și-a amânat concertele europene din turneul final, din cauza unor probleme de sănătate