Chris Noth, acuzat de agresiune sexuală de o a cincea femeie

De: Ana Obretin / 24.12.2021, 11:37
Chris Noth, acuzat de agresiune sexuală de o a cincea femeie

O a cincea femeie l-a acuzat de agresiune sexuală pe actorul Chris Noth, starul serialelor „Sex and the City” și „Law & Order”.

Într-o conferință de presă susținută cu avocata ei, Gloria Allred, compozitoarea Lisa Gentile a spus că a fost „victimizată sexual” și „abuzată sexual” de Noth în 2002. Ea a susținut că Noth a tras-o cu forța spre el, a sărutat-o ​​și i-a atins sânii. „Încercam să-l fac să se oprească”, a spus Gentile. A doua zi după presupusul incident, Gentile susține că Noth a sunat-o și i-a spus că, dacă „ar fi spus vreodată cuiva despre ceea ce s-a întâmplat cu o seară înainte, i-ar distruge cariera, n-ar mai cânta niciodată și el ar fi pus-o pe lista neagră în domeniu”.

CITEȘTE ȘI: Starurile „Sex and the City”, despre Chris Noth: Sprijinim toate femeile care fac publice agresiunile sexuale

Reprezentanții lui Noth nu au răspuns deocamdată cererii de comenta acuzațiile făcută de Variety. Noth a negat anterior toate celelalte acuzații similare făcute de alte patru femei, numindu-le „categoric false”.

Gentile spune că a făcut public incidentul abia acum pentru că actorul Chris Noth a amenințat-o

Gentile a spus că l-a cunoscut pe Noth în 1998, la New York, au devenit cunoștințe și au vorbit despre muzică și showbiz. Într-o noapte, la începutul lui 2002, Noth s-a oferit să o conducă acasă de la restaurant, iar ea a acceptat, deoarece erau prieteni. Ea a spus că Noth a întrebat dacă ar putea veni doar să vadă unde locuiește. Ajuns in casă, a început să o sărute cu forța și să o atingă fără permisiunea ei. După ce a fost refuzat ferm, a jignit-o. Ulterior a amenințat-o. Vorbind despre motivul pentru care nu a făcut public acest incident, femeia a spus: „Mi-a fost frică să mă prezint din cauza puterii domnului Noth și a amenințărilor sale de a-mi ruina cariera”. La momentul presupusului incident, Noth era deja o vedetă proeminentă în „Law & Order”, iar „Sex and the City” devenise un fenomen global masiv.

Gentile le-a spus reporterilor de la conferință că a decis să facă public acest lucru în speranța de a schimba legile referitoare la abuzul sexual. Deoarece presupusul incident cu Noth ar fi avut loc acum aproape 20 de ani, fapta este deja prescrisă. Gloria Allred a spus că Gentile „crede că este timpul ca legea să se schimbe și de aceea ea vorbește astăzi”.

Chris Noth a fost eliminat dintr-un serial, iar agenția sa de talente nu îl mai reprezintă

Înainte de conferința de presă a lui Gentile, alte două femei au declarat, sub protecția anonimatului, pentru The Hollywood Reporter, săptămâna trecută, că Noth le-a agresat în ocazii separate, în 2004 și 2015. La scurt timp, o a treia femeie a vorbit pentru platforma The Daily Beast, acuzându-l că a agresat-o sexuală în 2010.

În urma acuzațiilor, Noth a fost eliminat din echipa de clienți a agenția de talente A3 Artists Agency și a fost, de asemenea, concediat din serialul CBS „The Equalizer”.

Odată știrile despre Noth, au reapărut unele despre fosta sa iubită, supermodelul Beverly Johnson – care a avut o relație cu actorul timp de cinci ani, la începutul anilor 1990. Printre acestea o știre apărută în 1995 în National Enquirer, cu titlul „Documente șocante de la tribunal arată că top modelul a fost bătută de starul ‘Law and Order'”. Săptămâna aceasta, Page Six a descoperit documente care dezvăluie că Johnson a depus un ordin de restricție împotriva lui Noth în 1995, după ce a susținut că actorul a amenințat în repetate rânduri că o „va ucide”.

Separat, în 1993, Daily News a publicat un articol în care se susținea că Johnson l-a lovit cu pumnul în față pe Noth la premiera unui film la New York. Ulterior, cei doi au primit un ordin de restricție reciproc.

Reprezentanții lui Noth nu au răspuns solicitării Variety de a comenta informațiile legate de Johnson.

Comportamentul actorului pe platourile „Sex and the City”, „dezgustător” și „toxic”

Săptămâna aceasta, o actriță din franciza „Sex in the City” care a lucrat ca înlocuitoare a lui Kristin Davis timp de patru sezoane a scris un eseu pentru The Independent, numind comportamentul lui Noth pe platourile de filmare „dezgustător” și „toxic”. Ea a susținut că Noth a atins-o pe corp fără permisiunea ei.

Vedetele feminine din „And Just Like That” – continuarea serialului „Sex and the City” -, Davis, Cynthia Nixon și Sarah Jessica Parker au abordat acuzațiile la adresa lui Noth într-o declarație comună, săptămâna aceasta. „Suntem profund întristate să auzim acuzațiile împotriva lui Chris Noth. Susținem femeile care au ieșit în față și au împărtășit experiențele lor dureroase. Știm că trebuie să fie un lucru foarte greu de făcut și le lăudăm pentru asta”, au declarat cele trei actrițe.

CITEȘTE ȘI: Mr. Big, Chris Noth, a spus adio burlaciei

Foto: Profimedia Images