Cinci lungmetraje românești și internaționale, în competiția Anonimul IIFF

De: Ana Obretin / 27.07.2021, 15:33
Cinci lungmetraje românești și internaționale, în competiția Anonimul IIFF

Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul, care va avea loc în perioada 9-15 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, reunește în competiție cinci lungmetraje, internaționale și românești, selecționate de Ludmila Cvikova. 

„Kala Azar” (r. Janis Rafa, Olanda-Grecia), „Looking for Venera” (r. Norika Sefa, Kosovo), „Neidentificat” (r. Bogdan George Apetri, România), „Only Human” (r. Igor Ivanov, Macedonia de Nord, Serbia, Bulgaria, Kosovo, Slovenia) și „Yellow Cat” (r. Adilkhan Yerzhanov, Kazahstan, Franța) sunt cele cinci filme care vor concura pentru Trofeul Anonimul.

La 10 ani de la prezentarea debutului său, Bogdan George Apetri revine la Anonimul, în competiție, cu „Neidentificat”, cel de-al doilea film al său, un thriller polițist care îi are în rolurile principale pe actorii Bogdan Farcaș și Dragoș Dumitru, laureați cu premiul special al juriului la Festivalul de la Varșovia. Din distribuție mai fac parte Vasile Muraru, Emanuel Pârvu, Kira Hagi și Andrei Aradits. 

Alături de „Întregalde„, de Radu Muntean, prezentat la Cannes, și „Câmp de maci”, lungmetrajul de debut al lui Eugen Jebeleanu, alte cinci filme românești vor fi prezentate la Anonimul în afara competiției: „Lebensdorf”, de Vali Hotea, „Mia își ratează răzbunarea”, de Bogdan Theodor Olteanu, „Otto Barbarul”, de Ruxandra Ghițescu, „#Dogpoopgirl”, de Andrei Huțuleac, și „După 40 de zile”, de Andrei Gruzsniczki.

Proiecțiile din cadrul Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL vor avea loc în cinematograful din Green Village Resort, precum și în aer liber în Green Dolphin Camping. Accesul în spaţiile de proiecție este condiționat de deţinerea unui certificat de vaccinare sau a unei dovezi de testare anti-COVID, conform reglementărilor în vigoare, precum și de deţinerea unui bilet cu valoare 0. Locurile pot fi rezervate prin achiziționarea unui bilet cu valoare 0 lei de pe platforma Eventbook.ro, cu 24 de ore înaintea începerii proiecțiilor. 

Mai multe detalii, precum și programul festivalului, vor fi comunicate în curând pe http://www.festival-anonimul.ro/ 

Evenimentul este organizat de Fundația Anonimul și Asociația FAMart.

CITEȘTE ȘI:„Land”, filmul cu care actriţa Robin Wright își face debutul în regie va deschide Festivalul Internaţional de Film Independent ANONIMUL 2021

 

Foto: Anonimul