Cineastul premiat cu Oscar Paul Haggis, cercetat pentru viol, a fost eliberat din arest la domiciliu

De: Ana Obretin / 05.07.2022, 13:22
Cineastul premiat cu Oscar Paul Haggis, cercetat pentru viol, a fost eliberat din arest la domiciliu

Un judecător italian a decis că scenaristul și regizorul premiat cu Oscar Paul Haggis ar trebui să fie eliberat din arest la domiciliu, în timp ce autoritățile continuă să investigheze acuzațiile de viol aduse de o femeie.

„Solicitarea noastră de anulare a arestului la domiciliu a fost acceptată de judecător, fără alte măsuri, așa că domnul Haggis este liber”, a declarat Michele Laforgia, avocatul său, pentru Reuters. Acesta a adăugat că încă nu știe dacă clientul său dorește să părăsească Italia.

Haggis a fost arestat pe 19 iunie, după ce o femeie britanică l-a acuzat că a violat-o timp de două zile în orașul Ostuni, din sudul Italiei, unde participa la un eveniment de film. El a negat acuzațiile în timpul unei audieri inițiale față în față cu reclamanta, săptămâna trecută.

„Paul Haggis a explicat faptele și ce s-a întâmplat și s-a declarat complet nevinovat”, a declarat Laforgia reporterilor după audiere. Laforgia a spus că al său client și femeie au avut relații sexuale „total consensuale” în cele trei zile petrecute împreună și că ea nu avea semne de rănire sau violență, așa cum a susținut în reclamație.

Tânăra de 28 de ani a oferit o versiune foarte diferită a evenimentelor în timpul audierii, repetând acuzațiile aduse lui Haggis, a declarat avocatul ei, Claudio Strata, reporterilor, la acea vreme.

Haggis, în vârstă de 69 de ani, a scris scenariul filmului „Million Dollar Baby” și a coscris și regizat „Crash”, o dramă pentru care a câștigat două premii Oscar.

CITEȘTE ȘI: Bill Cosby, găsit vinovat de agresarea sexuală a unei adolescente în 1975, când aceasta avea 16 ani

Foto: Profimedia Images