Cîțu, despre Neversea și Untold: Nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie; mai aproape de 1 august

De: Ana Obretin / 06.05.2021, 13:25
Cîțu, despre Neversea și Untold: Nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie; mai aproape de 1 august

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, la Constanţa, că festivalurile mari de la noi, precum Neversea şi Untold, nu vor putea avea loc imediat după 1 iunie, ci mai degrabă în jurul datei de 1 august sau ulterior.

Întrebat dacă Neversea şi Untold vor avea loc, Florin Cîţu a răspuns: „Eu aşa sper şi aşa vreau”.

„Dar ele nu cred că pot să aibă loc de la 1 iunie. Putem să vorbim de o fază ulterioară. Şi când vorbim de aceste evenimente mari, ar trebui să ne gândim că nu se vor întâmpla de la 1 iunie, ele vor avea loc mai aproape de 1 august sau după 1 august”, a adăugat premierul, potrivit Agerpres.

Şeful Guvernului a anunţat, joi, că vor fi două etape de relaxare a măsurilor, prima, de la 1 iunie, a doua, de la 1 august.

Joi dimineaţa, Florin Cîţu a avut o întâlnire cu reprezentanţii sectorului HORECA, la sediul Prefecturii Constanţa. La finalul întrevederii a susţinut o conferinţă de presă.

În urmă cu două zile, premierul a publicat un mesaj pe Facebook în care spunea că îi este dor să meargă la concerte, alături de imagini dintr-un show Metallica de acum doi ani.

„Se apropie sezonul estival și toți avem așteptări. Vrem sa mergem pe plajă fără mască, să mergem la munte sau în drumeții, la fel, fără mască. Dar putem să vorbim şi de facilități pentru persoanele vaccinate. Restaurante care să fie deschise 100% dacă toți clienții ar fi vaccinați. Știu că tuturor ne este dor de viața dinainte de pandemie.
Vreau să reluăm toate aceste activități cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, a scris premierul în mesajul său.
Foto: Profimedia Images