CNN concediază trei angajați pentru că au venit la muncă nevaccinați

De: Ana Obretin / 06.08.2021, 13:18
CNN concediază trei angajați pentru că au venit la muncă nevaccinați

CNN a concediat trei angajați care au încălcat politicile companiei venind la birou nevaccinați împotriva Covid-19.

Jeff Zucker, președintele companiei de media, a transmis într-un e-mail trimis joi angajaților, că vaccinarea este obligatorie pentru cei care vin la birou sau merg pe teren și intră în contact cu alți colegi.

„Lăsați-mă să fiu clar – avem o politică de toleranță zero în acest sens”, a scris Zucker, ce coordonează departamentele de știri și sport pentru WarnerMedia.

Documentul a fost obținut de Associated Press, după ce conținutul lui a fost distribuit pe Twitter de reporterul CNN Oliver Darcy. CNN nu a oferit niciun detaliu privind angajații concediați.

Majoritatea birourilor CNN au fost deschise, iar angajații nu sunt obligați să revină, dar mai mult de o treime dintre ei au făcut-o. De asemenea, până în prezent, angajații nu au fost obligați să prezinte dovada vaccinării, dar situația s-ar putea schimba în săptămânile următoare, a transmis Zucker. Șeful CNN a spus că va fi necesară purtarea măștii în birourile din Atlanta, Washington și Los Angeles, atunci când oamenii nu mănâncă, nu beau sau sunt într-un spațiu privat închis. Chiar și în birourile unde masca nu era obligatorie, oamenii ar trebui să facă ceea ce se simt că este confortabil pentru ei, „fără nicio teamă de represalii sau judecăți din partea colegilor de muncă”, a mai spus acesta.

Multe companii americane au luat decizii similare CNN

Pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19, mai ales din cauza variantei delta, mai multe companii din media și divertisment au luat măsuri similare. Astfel, Associated Press le-a spus angajaților că revenirea la birou, preconizată la jumătatea lunii septembrie, va fi amânată.

În Silicon Valley, Google, Facebook și Uber au anunțat recent că cei care se întorc la birou sunt obligați să se vaccineze, în timp ce în New York și California angajații guvernamentali trebuie să se imunizeze sau să se testeze regulat.

CITEȘTE ȘI: TNT devine WARNER TV, din 23 octombrie

Netflix transmite luna viitoare prima misiune civilă în spațiu, care se va concretiza într-o serie de documentare

Foto: Profimedia Images