Netflix, Google, Facebook, printre companiile care impun angajaților să se vaccineze

De: Ana Obretin / 29.07.2021, 11:33
Netflix, Google, Facebook, printre companiile care impun angajaților să se vaccineze

Netflix, Facebook și Google se numără printre marile companii media care vor impune angajaților care merg la birou sau pe platourile de filmare să se vaccineze anti-COVID-19.

Potrivit unor surse din industrie, miercuri, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a trimis un e-mail angajaților în care le-a transmis că revenirea la birou a fost amânată până pe 18 octombrie, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu varianta delta a virusului. El a menționat, totuși, că toți angajații care vor reveni la birou după acea dată trebuie să facă dovada vaccinării. Nu este clar dacă Google va continua să permită angajaților să lucreze în sistem hibrid – fapt anunțat în decembrie 2020 -, cu trei zile pe săptămână prezență la birou, odată ce lucrurile au revenit complet la normal.

Reprezentanții Facebook au anunțat și ei că vor face același lucru în curând, confirmând că angajații care doresc să lucreze la birourile din SUA trebuie să demonstreze că s-au vaccinat. Totuși, se fac concesii pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale și/ sau de altă natură, care vor fi evaluate punctual.

Compania Netflix a implementat ceva similar săptămâna aceasta. Astfel, echipele de producție și actorii care lucrează în „Zona A” – în care persoanele se află foarte aproape unele de altele – trebuie să se vaccineze. Se pare că Netflix este primul studio care a trasat o linie dură în această problemă, iar alte companii de profil i-ar putea urma exemplul.

Săptămâna trecută, actorul Sean Penn a cerut tuturor membrilor echipei de producție și distribuției serialului „Gaslit”, despre scandalul Watergate, să se vaccineze, anunțând că, în caz contrar, nu va reveni pe platourile de filmare.

CITEȘTE ȘI: Eric Clapton refuză să cânte în locuri unde se cere dovada vaccinării anti-COVID

Edi Chereji (Untold): Festivaluri doar cu persoane vaccinate, o limitare discriminatorie

Alexandru Arșinel și soția sa, diagnosticați cu COVID-19, la doua luni de la vaccinare

Foto: Profimedia Images